Korpátlaníts almaecettel

A házi praktikák olykor hatékonyabbnak bizonyulnak, mintha drága szerekre költenénk a pénzt: mi segít a korpán?

Ha már mindent kipróbáltunk, köztük a legjobbnak hirdetett szereket, de mégsem igazán segítettek, vagy netán nem is akartunk pénzt szánni borsosabb árú termékekre, jusson eszünkbe, hogy a szelíd gyógymódok mindig bevethetők. A haj korpásodása ellen is létezik házi praktika. Előnye, hogy a kémiai anyagoktól megkíméljük a hajat és a fejbőrt.

Alkalmas a korpa eltüntetésére a lenmagolaj, melynek használata után almaecettel is öblíthetjük a hajat, ez ugyanis harcol a baktériumok ellen. Cukrot is rakhatunk az olajba, mert természetes hámlasztóként szolgál a száraz rétegre.

A korpa ellenes házi szer elkészítésének előkészületei 5 percet igényelnek, egy óra a főzési idő. Ami szüksége hozzá: lenmagolaj – ha nincs, az olíva olaj is ugyanolyan jó lehet. Finomított fehér vagy barna cukor, almaecet vagy fehérecet és hidrogén peroxid.

ecet2

Hogyan készül?

Keverjünk össze egy-két evőkanál lenmagolajat és egy teáskanál cukrot egy tálban. Ha nem folyékony lenmagolajunk van, akár 3-5 lenmagolaj-kapszula tartalmát is használhatjuk. Öntsük a keveréket a fejünkre, és masszírozzuk be a bőrbe. Tekerjük fel a hajunkat egy meleg, nedves törölközőbe, és hagyjuk, hogy az olaj 20 percet álljon a fejbőrön. A hajunkat egy zuhanyzósapkával is összefoghatjuk. Ha nagyon sietünk, kevesebb ideig is állhat a fejünkön a korpa-ellenes keverék.

Mialatt hagyjuk „dolgozni” a lenmagolajat a száraz fejbőrön, a szelíd gyógymód jegyében készítsük el az „utógondozó” keveréket: keverjünk össze 2 evőkanál almaecetet, 2 evőkanál hidrogén peroxidot, és 2 csésze langymeleg vizet. A nagyobb hatékonyság érdekében egy spray üvegcsébe rakjuk a keveréket.

cukor110

Álljunk be a zuhany alá, mossuk ki a lenmagolajas korpa-ellenes szert, és egy kevés samponnal is tisztítsuk meg a fejet. Majd csináljunk kisebb választékokat a hajban, és az elkészített spray-jel spricceljük be a fejet.  Vigyázzunk, hogy a keverék véletlenül se menjen a szemünkbe! Masszírozzuk bele a fejbőrbe. Ismét csavarjuk fel a hajunkat egy törölközőbe vagy zuhanyzó sapkába, és hagyjuk az ecetes keveréket is állni a fejünkön 20 perc-1 óráig. Öblítsük ki alaposan. Kitűnő módszer a makacs korpa ellen.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.