Együnk banánt a jó emésztésért!

Az emésztési zavarok egyik legjobb ellenszere a banán. Hogy miért, az most kiderül!

Az emésztési zavarokat természetes úton is kezelhetjük. Erre remek megoldás, ha rendszeresen eszünk banánt. A gyümölcs különös előnye abban rejlik, hogy egyszerre jelent gyógyírt a székrekedéssel, vagy hasmenéssel küzdők számára. Néhány fürt sárga gyümölcs tehát mindig legyen a háznál!

Mi a banán titka?

A legyengült szervezetnek nem tesz jót, ha ilyenkor nehéz ételekkel terheljük. Az érzékeny beleknek nagy segítség, ha könnyen megemészthető táplálékot fogyasztunk. A banán ezek közé tartozik, így a benne lévő vitaminok mellett biztos energiaforrást jelent a megviselt szervezetnek.

Probiotikumban gazdag

A jól ismert probiotikum valóban hasznos az emésztés szempontjából, mivel meggátolja a belekben lévő baktériumok elszaporodását, ezzel megelőzve a fertőzés kialakulását. Ezt a hasznos tulajdonságot az egyes gyártók is felismerték, így mesterségesen előállítva juttatják termékeikbe. A banán azonban természetesen, nagy mennyiségben rejti magában a probiotikumot.

banán

Banánból sosem elég!

Tény, hogy az emésztőrendszer számára az egyik legjobb természetes ellenszer a gyomorbántalmak kezelésére. Persze ez nem azt jelenti, hogy a teljesen egészséges szervezetnek nem tenne jót, ha napi szinten ennénk. A banán a probiotikum és a benne található vitaminok mellett, az egészségünk megőrzéséhez is hozzásegít.

Nassolás helyett

Édes ízének köszönhetően a fogyni vágyók könnyedén tudják banánnal pótolni az édesség utáni vágyukat. Energiatartalmának köszönhetően jóllakat, viszont gyorsan megemésztődik, és a bélműködést is javítja, tehát erre a gyümölcsre valóban nem lehet panasz!

Forrás: