A leggyorsabb és legízletesebb vacsorák!

Gyors és finom vacsorára vágyunk? Ne az étel-katalógust kezdjük nézegetni, honnan fogunk rendelni. Készítsünk hamar egy saját vacsit, amivel tökéletesen meg leszünk elégedve!

Egy könnyű vacsora mindig jól jön, akár a családnak, akár vendégeknek kell elkészítenünk. Nem kell pánikba esni, ha pár perc alatt kell kitalálnunk, mi is legyen az! Egyszerűen és gyorsan össze lehet hozni számos, nemcsak finom, de mutatós, remek vendégfogadó étket. Lássuk az 5 legjobbat a gyors receptek sorában!

Serpenyős burgonyás finomság

Hozzávalók: 0,5 kg piros burgonya, kockázva; 3 evőkanál víz; ¾ kerek, füstölt kolbász/virsli/debreceni, szeletekre vágva; ½ csészényi vágott hagyma; 1 evőkanál olívaolaj; 2 evőkanál barna cukor; 2 evőkanál almaecet; 1 evőkanál dijoni mustár; ½ teáskanál szárított kakukkfű; ¼ teáskanál bors; 4 csésze bébi spenót; vékony bacon szeletek, főzve és morzsolva.

A burgonyát és a vizet egy mikróban használható tálba helyezzük. Fedjük be és mikrózzuk magas fokon 4 percig, vagy amíg puhává nem válik. Egy nagy serpenyőbe rakjuk bele a virslit/kolbászt a hagymával, olajban, és pirítsuk. Adjuk hozzá a krumplit, majd pirítsuk 3-5 perccel tovább, míg a burgonya és a virsli/kolbász is kissé barnás lesz.

Spinach Potato Cakes

Keverjük össze egy tálban a barna cukrot, ecetet, mustárt, kakukkfüvet és a borsot – majd öntsük a serpenyőbe. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt. Pároljuk fedetlenül 2-3 percen át, vagy amíg át nem melegszik. Végül adjuk a keverékhez a spenótot és a bacon-t. Főzzük és kevergessük, míg a spenót fonnyadt lesz.

A könnyű vacsora 4 személyes.

Mézes garnéla gyors recept

Rendkívül ízletes és gyors vacsora!

Hozzávalók: 1 üveg (kb. 226 gramm) olasz salátaöntet; 1 csésze méz; ½ teáskanál törött fokhagyma; 0,90 kg közepes méretű, hámozott garnélarák, nyersen.

rák

Egy kis tálban keverjük össze a salátaöntetet, a mézet és a fokhagymát. Tegyünk félre a keverékből ½ csészényit. A többi pácot rakjuk egy lezárható műanyag tasakba, majd adjuk hozzá a rákot. Rázzuk össze, majd 30 percig hűtsük a hűtőben. Fedjük le és hűtsük be a félretett pácot is.

Használjuk fel a pácot. A garnélarákokat szúrjuk fa vagy fém nyársakra. Hosszú nyelű fogó segítségével nedvesítsünk meg papírtörlőket sütő olajjal, és kissé fedjük be vele a sütőrácsot. Grillezzük (vagy süssük roston) fedetlenül közepes hőmérsékleten, majd öntözzük meg a fennmaradt páccal. Grillezzük 3-4 perccel tovább, vagy amíg a rákok rózsaszínné változnak, gyakran forgatva és mártogatva.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.