Túrógombóc fogyókúrázóknak

A túrógombóc az egyik legkedveltebb édességünk, de sokan leves után fogyasszák második fogásként. A diétázóknak sem kell lemondani a túrógombócról! Készítsd el a diétás túrógombóc receptet!

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény tehéntúró
  • tojás
  • 6 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz
  • 10 dkg búzadara
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl (12%-os)

gombóc

Elkészítés

A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, 4 evőkanál édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 evőkanál vajjal, a citromhéjjal és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges vizet forralunk (kb. 4 liter).

A masszából kb. 16 darab gombócot formázunk és a forró vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat meghempergetjük benne, tányérra rendezzük.

A tejfölt elkeverjük a maradék 2 evőkanál édesítőporral, a gombócokra öntjük és ízlés szerint megszórjuk édesítőporral. Azonnal tálaljuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.