Vizelet-terápia?

Hívei testünk titkos anyagának tartják, és állítják, hogy szinte minden betegségre gyógyír lehet: ez a csodaszer pedig nem más, mint saját vizeletünk!

Bizonyos országokban már egyértelműen az alternatív gyógymódok között tartják számon a saját vizelet elfogyasztását, annak ellenére, hogy sokan még annak gondolatától is rosszul vannak, hogy lenyeljék. Kínában például, 3 millió ember issza rendszeresen sárga testnedvét, Indiában pedig mai napig alkalmazzák orvosok klinikákon.

Mi is a vizelet?

A vizeletet a vesék választják ki. Naponta körülbelül kétezer liter vér áramlik át rajtuk, és a hatmillió hajszálér gombolyag naponta kb. 120-180 liter vérsavót szűr meg. A vesék csatornái az elsődleges vizeletből kivonják a sókat és a többi nagyon értékes fiziológiai anyagot, amely a szervezet számára még felhasználható.

A megszűrt folyadékból naponta körülbelül 1-1,5 liternyi salakanyagot tartalmazó vizelet kerül a húgyhólyagba, és onnan a szervezet fokozatosan eltávolítja. A kiürített vizelet tehát nem tartalmaz mást, mint ami a vérben is jelen volt.

Tudományosan van bebizonyítva, hogy a vizelet 95 százalékban vizet tartalmaz, 2,5 százalékban különféle húgyanyagokat, és a maradék 2,5 százalékban ásványi anyagokat, sókat, hormonokat és enzimek keverékét. A mérgező anyagokat ugyanis még a máj távolította el, amikor a vér a májon keresztül áramlott át, de mérgek eltávoznak még a szervezetből a bőrön keresztül az izzadsággal, és a kilélegzéssel is.

laborvizsgalat21

Hogyan kell a vizeletet gyűjteni?

A legajánlatosabb a kora reggeli, első vizeletből, a középső áramlatból összegyűjteni valamennyit. Ebből csak néhány cseppnyi kell, amire szükség van a gyógykezelésben.

Milyen betegségek esetén?

A vizelet ivása, főleg a súlyos, más módszerekkel nem kezelhető betegségeknél javasolt: például, asztma, bélbetegségek, ekcémák. Az idült, szinte gyógyíthatatlan gombásodásoknál különösen ajánlott. Vizeletterápiával foglalkozó orvosok szerint, néhány cseppnyi reggeli vizelet igen hatásos gyulladt szemek kezelésében, továbbá alkalmazni lehet fülcseppként, vagy lábvízbe keverve fáradt lábak frissítésére.

Néhány cseppnyi vizelettel egy pohár vízben gargarizálni is lehet torokfájás esetén, ha pedig orrlyukba szippantunk néhány cseppnyi vizeletet, az ki fogja tisztítani az eldugult orrot és a bedugult sinusokat. Azonban mielőtt kipróbálnád a vizelet-terápiát, vagy ha még több részletre vagy kíváncsi,  érdemes jobban utánajárni az interneten, illetve nem árt, ha a témában kikéred egy bőrgyógyász, háziorvos, dietetikus vagy egyéb szakember tanácsát!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.