Pici, de ütős segítség: a szőlőmag!

Szeretjük a szőlőt – érdemes is fogyasztani, mert a szőlőmag nemcsak egészséges, de a szépségünkért is dolgozik!

A gyümölcsöket nem csak azért érdemes enni, mert egészségesek, frissítenek, és szervezetünk megfelelő működése biztosítható általuk. Nem újdonság, hogy a szépségápolásban is hasznosítjuk őket. Az alternatív gyógymódok is alkalmazzák a gyümölcsöt.

szőlőmag

Nem is hinnénk, micsoda érték rejtőzik például a finom és roppanós gyümölcsben- a szőlőmag

A kutatók régóta tudják, hogy héjában és magjában erős antioxidánsként működő vegyületek találhatók. A szőlőmag különösen sok, az egészségre jó hatást gyakorló vegyületet tartalmaz. A Föld valamennyi növénye közül a szőlőmagban van belőlük a legtöbb – rendkívüli bioaktív-anyag tartalma miatt tartják valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek.

A szőlőmag kivonata nagyon hatásos a szabadgyökök semlegesítésében – amelyek felelősek az öregedésért is. Elsősorban a szennyezés, a füst, a fény hatására jönnek létre. A szőlőmag megszünteti a szabad gyökök által okozott láncreakciókat. Ezzel akadályozza az emberi sejtek és szövetek károsodását. Hatékonyabb a szőlőmag az öregedés elleni küzdelemben, mint például a C- vagy az E-vitamin, antioxidáns hatása sokkal erősebb náluk. Gátolja a szervezetünkben zajló, káros oxidatív folyamatokat. Nyomelemekben és más vitaminokban is gazdag, Omega-6 zsírsavtartalma is jelentős.

szőlőmag 2

A szőlőmag kivonata képes védeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól. A szabadgyökök semlegesítésével az érfalakat is erősíti, ezzel hozzájárul az érelmeszesedés megelőzéséhez. Mivel a véráramlást is javítja a szervezetben, a szívbetegségek megelőzésében is nagy szerepe van, csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét. Segít visszér-tágulat esetén is. Az aranyérben szenvedők is enyhülést kaphatnak általa.

Szerencséjük van vele az allergiától szenvedőknek. A szőlőmag kivonata az ízületi gyulladások okozta panaszok esetén is bevethető. A szemet is védi: aki sokat használja a szemét munka közben, olvas, számítógép előtt ül, annak erősen ajánlott a szőlőmag fogyasztása – javítja a látást. Csökkenti az esetleges szemgyulladás okozta panaszokat.

De hogyan működik a szépségápolásban?

Ahogyan számos gyümölcs, a szőlő is hatékony a bőrszépítésben. A szépségápolásban nem véletlenül alkalmazzák a szőlőmagot. A szőlőmag növeli a véredények ellenálló képességét, védi a kollagén rostokat és az elasztint is. Meggátolja, hogy a sejtek, melyek a bőrt védik, pusztuljanak.

szőlő3

Kivonata elsősorban abban segít – és ez is pont elég előny -, hogy a ráncok megjelenését késleltessük. A bőr rugalmasságának, feszességének megőrzésében nagy szerepe van, ahogyan a nedvességtartalom fenntartásában is. A szőlőmag tehát a bőrfeszesítés nagy szakértője, ezért gyakran alkalmazzák a különféle bőrszépítő kezelésekhez és masszázsokhoz is.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.