Oxigénkúra a szabad levegőn

A nyári kánikula után a szeptemberi, októberi enyhébb idő épp ideális kirándulásra, túrázásra. Pakolja föl a családot, és irány a természet!

Teljesen mindegy, hogy egy napra, vagy egy hosszú hétvégére indulnak, a lényeg, hogy szakadjanak ki a város forgatagából, és oxigéndús, tiszta környezetben töltsenek el néhány órát, esetleg napot.

A cél lehet egy egyszerű túraútvonal, séta az erdőben, kerekezés távol a várostól, piknik a tisztáson?

A megfelelő mennyiségű oxigén bevitele nagyban hozzájárul közérzetünk javításához. A szennyezett városi levegő miatt tüdőnk automatikusan kevesebb levegőt enged a szervezetbe, térfogata és kapacitása csökken, ez által a természetes méregtelenítési folyamatok lelassulnak.

no10

A tiszta levegő hatékonyabb munkára készteti a tüdőt. Ráadásul a zajmentes, friss, zöld környezet nyugtató hatással van az idegrendszerre, segíti a mentális kikapcsolódást és a relaxációt.

Az sem utolsó szempont, hogy az agyba jutott oxigén mennyisége is megnő, ezáltal az agyunk is frissebben, gyorsabban működik majd.

Amíg az időjárás engedi, töltsön minél több időt a szabad levegőn! Sokkal jobb hatással van a szervezetre, ha fölgyalogol egy közeli dombtetőre, mintha fél órát izzad a lépcsőgépen. Meglátja, a hatás nem marad el!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.