Méregtelenítő talpmasszázs

A talpmasszázs az egyik leghihetetlenebb, de igen hatékony kezelés a talpmasszázs ? Helyreállítja a szervezet energetikai egyensúlyát és a léleknek is segít.

A talp masszírozásával nemcsak szerveink energiaszintjét fokozhatjuk. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését, kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést is.

A ma már az orvoslás terén is elfogadottnak számító talpmasszázs célja, hogy helyreállításuk szervezetünk energetikai egyensúlyát. A megfelelő pontok masszírozásával a különböző szervek energiaszintje fokozható. A zónák masszírozása mozgósítja szervezetünk öngyógyító erőit. Általa a szervek vérbősége fokozódik, az anyagcsere és a nyirokkeringés javul, a hormontermelő mirigyek működése is szabályozható.

Talpunk ugyanis a test térképe: egységet alkot a két láb a bal és a jobb testfélhez igazodva. Az úgynevezett kettős szervek – például a vesék – területei mindkét lábon megtalálhatók. Azon testrészek területei, melyek középen helyezkednek el – így a pajzsmirigy – mindkét talp belső felületén vannak.

Fotó: 123rf

Testünk minden szerve összeköttetésben van a talp különböző felületeivel. Ezek “közvetítőcsatornák” – a lábon bizonyos pontok masszírozásával rajtuk keresztül közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Ha egy testrészünk vagy szervünk beteg, rossz a keringése, a talpunkon a megfelelő pont nyomására fájdalmat tapasztalunk. A pont masszírozásával azonban a testrégió keringése javul.

A talpmasszázs nagy segítséget nyújt anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél, pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén. Jótékony hatással van a szív- és keringési panaszokra, asztmára, allergiára, gyógyítja a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat.  A masszázs által megszabadulhatunk a szorongástól és feszült állapotokból. Felszabadítja az energiákat, ezáltal még a tartás és az arckifejezés is megváltozik. Lelki fájdalmakban segítséget nyújt.

Frissítés és reflexológia

Több fajtáját kell azonban megkülönböztetnünk: a frissítő talpmasszázst, amelyet egészséges embereken végeznek, és a reflexológiát, amely a már betegek gyógyulását hivatott elősegíteni. A talp – és reflexzóna masszázs a frissítés mellett – hiszen a fáradt, kedvetlen és kimerült embereken segít – erősíti az immunrendszert, beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

Betegségek megelőzésében, orvosi kezelések kiegészítéseként és rehabilitáció alkalmával is hatékony. Alkalmazható együtt egyéb természetgyógyászati módszerekkel, hatékonyságukat fokozza. Az immun-működést befolyásoló masszázs célja az immunneuro-hormonális rendszerek harmonizálása. A méregtelenítő masszázs kiüríti a sejtekben felhalmozott toxinokat, segít a külvilágból bekerülő mérgek kiáramlásában, valamint a pangó nyirokfolyadék áramlását is beindítja.

A harmonizáló masszázs biztosítja a szervezet összerendezett működését, kiegyenlíti az életenergiákat, megteremti a test-lélek-szellem egyensúlyát. A relaxáló masszázs célja a lélekben a pozitív változások megteremtése, megszünteti a stresszhatásokat, ellazít és elősegíti a belső nyugalmat.

Amikor nem tanácsos…

Lázas betegségek, ízületi gyulladások, csont- ízületi-, izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakasza, bőrfertőzések- és gyulladások, bőrviszketések esetén kerülendő a talpmasszázs, de a mélyvénás trombózis, vénák gyulladása, visszér, fokozott vérzékenység, sőt a havi vérzés első két napja esetén sem ajánlott. Ne alkalmazzuk terhesség alatt a törzsön. TBC esetén, rosszindulatú daganatok utolsó stádiumában sem szabad, valamint a nagyon legyengült, idős betegeken és pszichiátriai betegségben szenvedőkön sem segítünk vele – pacemaker-es beteg is kerülje.

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

  1. Cseke Lászlóné

    Tisztelt Napi doktor! A talpreflexológia hatékonyságát ténylegesen semlegesítik a pszichiátriai gyógyszerek rendszeres szedése? Azt szeretném kérdezni, h vonatkozik ez a kranioszakrális terápiára és a kineziológiai kezelésre is? Köszönettel és tisztelettel: Csekéné Gyöngyi