Kezeljük magunkat fényágyban!

A sejtműködést regeneráló polarizált fényterápiás rendszer – amit gyakran csak fényágyként emlegetünk – az Európai Unióban is hivatalosan bejegyzett orvostechnikai eszköznek számít

A polarizált-fényterápiás kezelés célja, hogy megőrizzük az egészségünket, megszüntessünk adott betegségeket és aktivizáljuk a szervezetünk öngyógyító képességét. Az első polarizált fényű lámpát Fenyő Márta fizikus fejlesztette ki. Polarizációról akkor beszélünk, ha az adott hullámok – esetünkben a fény – hullámokban rezeg, terjed tovább.

Fenyő Márta és a fényággyal foglalkozó szakemberek tanulmányai szerint, a lámpa hatásos az allergia, depresszió, kimerültség, krónikus gyulladás, sebek és sérülések gyógyulásának kezelésére.

1_480

Hogy működi a polarizált fényű lámpa?

Az ágy kialakításának köszönhetően – lényegében egy fekvő szoláriumhoz hasonlít – a teljes emberi testet, vagyis annak felületét képes polarizált fénnyel kezelni. A lámpák fénye az egy centiméteres behatolási mélységgel eléri a kapilláris erekben keringő vért, és fokozza az ott található immunitásért felelős sejtek aktivitását. A fényágyak rendszerében általában 1000 db bioptron izzó ég egyszerre, ezzel "világítva be" a teljes testet.

Milyen részekből áll egy fényágy?

A fényágy lámpája egy fényforrásból, egy polarizátorból, egy tükörből és lencsékből áll. A fényforrás általában nem hagyományos izzó, hanem halogénizzó, a polarizátor – a hullámokat létrehozó eszköz – pedig egy tükör.  A tükrök és lencsék feladata a fény fókuszálása. Mivel a fényágyban alul-felül összesen 1000 izzó ég, így az egész testünket „bevilágítja”. Emellett természetesen a fekvéshez szüksége sima üvegfelület is adott.

Kiknek ajánlott a fényágy?

Elsősorban légúti, krónikus gyulladásos folyamatok kezelésére az immunrendszer és ellenálló képességének javítására, fülfájásra, fejfájásra, gyerekeknél a közösségbe szoktatás immunológiai problémáinak orvoslására.

Mivel felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, így alkalmas a sebészet területén lábszárfekélyek, felfekvések gyógyítására, műtéti beavatkozások utáni sebgyógyulás kezelésére. De hasznos a pattanásos bőr, vagy hámsérülések, illetve horzsolások gyógyításánál is.

10_480

Sportolóknál is alkalmazzák, sportsérülések, rándulások, ficamok kezelésére, vizenyők és vérömlenyek felszívódásának meggyorsítására. A férfi vízilabda válogatott is alkalmazza a fényágyat. A készüléket még Londonba is magukkal viszik, mert úgy vélik, hogy segítségével könnyebben regenerálódnak. Kásás Tamás, Madaras Norbert, Varga Dániel és a többi klasszis tehát nyugalmas perceiben fényárban fog úszni.

Hogyan történik a kezelés?

A fényágy nem csak külsejében, de használatában is hasonlít egy szoláriumhoz. Beállítjuk az ágyban eltölteni kívánt időt, elindítjuk a gépet, befekszünk az üveglapra, és magunkra húzzuk az ajtót.

A polarizált fénnyel dolgozó fényterápiás gyógyítás már a Benyovszky Orvosi Központba.

Jelentkezzetek be!


Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.