Igazi gyógyszer az ezüstkolloid!

Az ezüstkolloid ősidők óta alkalmazott nemes fém oldat. Több bakteriális és gombás fertőzés megelőzésére, kezelésére jó. Hogyan kell alkalmazni és miért jó?

A bakteriális- és gombás fertőzések esetén létezik egy olyan szelíd gyógymód is, melyről korábban talán nem is hallottunk. Ráadásul, nem csak fertőzésekre jó, hanem rengeteg egyéb problémára is. Az ezüst kolloid ősidők óta használatos: olyan nemesfém oldat, mely elengedhetetlen nyomelem az emberi szervezet számára.

A jótékony ezüstoldatnak több mint 600 kórokozóval szemben bizonyították már a hatását, ráadásul olyan gyorsan hat, hogy perceken belül végez a baktériumokkal. Hatásosabb, mint az antibiotikum, az ugyanis csak 6-12 baktériumtörzset képes elpusztítani.

Mivel az ezüstkolloid a vékonybélben szívódik fel, nem károsítja a vastagbélben található, szervezetbarát baktériumokat. Vagyis, az ezüstkolloiddal nem csak az egészség hozható helyre, de jelentős az immunerősítő szerepe is, mellékhatásai viszont nincsenek.

Mégis, hogyan hat?

Amikor az ezüstkolloid az egysejtű élőlényekbe kerül (ezek lehetnek baktériumok, gombák, vírusok vagy paraziták) azokat az enzimeket gátolja, melyek részt vesznek a kórokozók anyagcseréjében, így elpusztítja őket.

A vírusokkal szemben is kíméletlen: fehérjeburkaik szerkezetét károsítja, és megakadályozza szaporodásukat, valamint hozzájárul kiürülésükhöz a szervezetből. Fontos tudnivaló, hogy nem szabad beöntésre használni!

ezüstkolloid

Hogyan kell alkalmazni?

Az ezüstkolloid igen sokoldalú szelíd gyógymód. Használható külsőleg és belsőleg is. Ha például bedugul a fülünk, alkalmas a kimosására. Elég 3-5 cseppet a bedugult fülbe csöppenteni, majd egy-két percet nyugodtan feküdni, hogy a cseppek a hallójáratba jussanak és hassanak.

Ha a füldugulás jelentős, a hatékonyabb bejutás érdekében masszírozni is lehet a fület. Száj- és torok panaszok esetén is hatásos. Ha torokgyulladásunk van, gargalizálhatunk vele. Fogíny problémák esetén öblögetéssel segíthetünk magunkon, ha száj- és nyálkahártya panaszunk van, szintén jó gyógyír.

Nagy eséllyel megelőzhető vele a foggyulladás és fogszuvasodás. A rossz leheletet elűzi, de a különféle szájsebek és afták ellen is jó. Az ezüstkolloid a szem doktora is. Szemgyulladás esetén, szemcseppként használatos.

Hígítás nélkül is alkalmazható szemgyulladásnál (kötőhártya gyulladáskor), ha borogatjuk vele a szemet. Ez a szelíd gyógymód az allergiásokon is segít. Remek ellenszere a megfázásos, influenzás tüneteknek, a szénanáthának.

Alkalmas légzőszervi és orrüregi fertőzések, a tüdőgyulladás, staphylococcus-os illetve streptococcus-os fertőzések tüneteinek megszüntetésére. Használható leukémia, agyhártyagyulladás, vérpanaszok, szifilisz, gonorrhea, sőt vérélősködők, Lyme-kór esetén.

2k3jj4dq

A nyirokér-gyulladás, gyomorfekély is kezelhető az ezüstkolloiddal. Segíti az emésztést, és gátolja a puffadást. Hüvelyfertőzés esetén egy liter vízbe csöppentsünk két-három evőkanál ezüstvizet és öblögessük az intim testrészt.

Külsőleg is számos problémára jelent segítséget az ezüstkolloid. Alkalmas a gombás fertőzések kezelésére, így a körmök, illetve a fül gombásodásakor is bevethetjük. Bőrviszketés, szúnyogcsípés, bőrbetegségek, ekcéma, herpesz, szemölcsök, pattanások esetén is gyógyír.

Alkalmas a fülgyulladás kezelésre is. Érdekes, hogy nem csak az égések, fagyások, nyílt sebek, vágott sérülések, horzsolások gyógyszere, hanem a skarlát, ótvar gyógyításában is segít. A vágott sebekre és horzsolásokra úgy hatásos, ha a kötszerre cseppentünk az ezüstkolloidból néhány cseppet.

A gyógyulást minden probléma esetében előbbre hozza. Tárolni olyan helyen kell az ezüstvizet, ahol nem fagyhat meg! Tartsuk távol sugárzó hőtől, illetve mágneses hatástól! Érdemes hűvös helyen, sötét üvegben tartani, mert akkor akár 2 évig is eláll!

Ha megelőzés céljából fogyasztjuk, naponta érdemes kétszer egy teáskanállal inni belőle. Ha betegséget kezelünk vele, akkor emeljük az adagot, napi ötször egy teáskanálra. Mielőtt lenyeljük, tartsuk egy kicsit a szánkban, s akár 2 percig is, és öblögessünk vele!

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.