Éld túl a torokfájást természetes módon!

Sós víz, méz, fokhagyma, esetleg mézes foghagyma? Ez mind segít, hogy gyógyszer nélkül kezeld a torokfájást. De mi még?

Távol áll tőled, hogy az enyhébb betegségeknél rögtön bogyókat és tablettákat szedj be? A torokfájást a különböző gyógyszerek megjelenése előtt is hatékonyan kezelték. Mi összegyűjtöttünk néhány módszert, melyekkel természetes úton szabadulhatsz meg a fájdalomtól.

Nagymamáink jól bevált módszerei, a népi gyógyászat alapelemei nagyon hasznosak, ha elegünk van a mellékhatásokat okozó különböző gyógyszerekből. Pláne igaz ez, ha egy mezei torokfájásról van szó. Az itt felsorolt lehetőségek bármelyike bevethető, sőt akár együtt, egymás hatását felerősítve is alkalmazhatjuk.

Gyógytea

Számos tea közül válogathatunk. Természetesen ne a boltokban kapható filteres verzióval próbálkozzunk, sokkal hatékonyabb, ha valódi gyógynövényből, teafűből mi magunk főzzük a teát. Torokfájás esetén szóba jöhet a csalán, csipkebogyó, levendulavirág, illetve bármelyik növény, mely dúskál C-vitaminban. Persze a kamilla és a borsmenta sem maradhat ki a sorból.

tea_katt11

Párologtatás

A zsálya az egyik legismertebb gyógynövény a torokfájás megszüntetésére. Egy kisebb méretű lábosba vizet forralva a zsálya illóolajából pár cseppet kell a vízbe csepegtetni, majd egy törülközővel letakarva a fejünket, mélyeket lélegezni belőle, amíg ki nem hűl. A gyógynövényből tea is főzhető, ha a szárított zsályalevelet tíz percig forró vízben állni hagyunk. Párologtatásnál szintén remek, ha kamillavirágokat forralunk, és annak gőzét szippantjuk fel.

Fokhagyma

Vámpírok ellen is véd, de emellett más bajunkat is kezelhetjük fokhagymával. Tehát a növény jótékony hatása nem csak a torokfájásnál figyelhető meg, viszont tuti recept ebben az estben is. Persze, ha valaki ódzkodik a fokhagyma evéstől, nem kell kétségbe esnie, mivel számos más módon kikúrálhatja magát.

Méz

A méz igazi csodaszer az népi gyógyászatban. Ehetjük magában, belecsorgathatjuk a teába, és az elszántak az összevágott foghagymával együtt is kipróbálhatják. Mindegy milyen formában, de együk. Nem véletlenül ez az egyik legősibb természetes “gyógyszerünk”.

mez_kattide10

Cukorka

A szopogatós cukorkák széles választékával találkozunk, ha ezzel szeretnénk felvértezni magunkat a torokfájás ellen. A legtöbb C-vitamint, ezen kívül mézet tartalmaz, de találhatunk olyat is, melyben már más hatóanyagok is szerepelnek.

Sós víz

Az első hallásra elrettentő megoldás valóban kevésbé kellemes, mint elszopogatni egy cukorkát. Viszont nagyon hatásos, mivel a segít elpusztítani a vírusokat, és elősegíti a gyulladt terület mielőbbi regenerálódását. Nincs másra szükség, mint egy pohár langyos vízre, melybe 3-4 teáskanálnyi sót öntünk. Miután elkevertük, gargalizáljunk vele, amíg ki nem ürül a pohár.

Az itt felsorolt módszerek mindegyike könnyedén alkalmazható otthon, ha hirtelen ránk tör a fájdalom. Ahelyett, hogy egyből a gyógyszeres szekrénybe nyúlnánk, gondoljunk a természetes megoldásokra.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.