Akupunktúra az aknéra?

A kínai orvoslás egészen másképp áll a gyógyításhoz, mint a nyugati orvostudomány. Tökéletesen példázza ezt az akné kezelése akupunktúrával.

Az akné az eltömődött pórusokkal összefüggő különböző bőrelváltozások összefoglaló neve. A leggyakoribb formájában nagy, fájdalmas ciszták keletkeznek, amelyek után gyakran maradnak hegek. Más egészségügyi problémát az akné általában nem okoz, ugyanakkor – különösen fiataloknál – ronthatja az önértékelést. Bár a pattanások háton is megjelenhetnek, a leggyakrabban az arcon mutatkozik az akné.

Nyugat és kelet

A nyugati és a kínai orvoslás abban egyetért, hogy a betegség megelőzésében a megfelelő étrend és az egészséges életmód nagy segítséget nyújthat. Ennek ellenére a nyugati orvoslás általában nem tekint a betegség okának mélyére.

Az étrend és az életmód gyakran nem elegendő az akné megelőzésére. A nyugati kezelés figyel a stresszre vagy a nem megfelelő arcápoló szerek használatára, mint az akné kialakulását elősegítő tényezőkre, de a kezelés magukra a pórusokra koncentrál, és nem a mélyebb okokra.

Az akné oka a test diszharmóniája?

A tradicionális kínai orvoslás a test egészében jelentkező diszharmóniaként tekint az aknéra. A probléma ebben az esetben is a hő felgyülemlése. A szervekből származó nedves meleg okozza a pórusok gátlását és az akné rendszeres kitörését.

pattanas5

Ennek megfelelően a hő felgyülemlésére irányuló akupunktúrás kezelések hatékonyak lehetnek ennek a körülménynek a megakadályozására és a kiújulás megelőzésére. Több olyan akupunktúrás pont is van, amely a vér lehűtésére alkalmas, és mindig ezek a célpontok a kezelésben.

Az akupunktúrás kezelés hosszabb folyamat

Az akupunktúrás kezelés általában hosszas folyamat, mivel krónikus állapotok megszüntetésére szolgálnak. Gyakran meg kell ismételni hetente kétszer-háromszor egy ideig, hogy a harmónia teljesen helyreálljon. Egyes esetekben az állapot olyan komoly, hogy először a legkomolyabb problémát kell kezelni. Ilyenkor a kezelés az akupunktúra mellett étkezési szabályokat és esetleg még növényi kiegészítőket is tartalmaz.

Pattanáskezelés közvetlenül, tűvel

A legkomolyabb esetekben a pattanásokat közvetlenül is kezelik akupunktúrás tűkkel. Két megközelítést alkalmaznak ilyenkor. Az egyiknél a pattanást apró tűkkel körbeveszik. Ezt hívják úgy, hogy „a sárkány bekerítése”. A másik eset olyan, mintha a cisztát átszúrnák.

Nagyon kicsi tűt helyeznek egyenesen a pattanásba, amíg genny vagy vér nem jelenik meg. Ez a módszer a nyugati kezelés és az akupunktúra keveréke, és csak akkor lehet hatásos, ha a hosszú távú, a háttérben húzódó okokra irányuló kezeléssel párosul.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.