5 tipp, amivel fokozhatod a vitalitásodat! – turmix recepttel

Vitaminokra, ásványi anyagokra mindig nagy szüksége van a szervezetünknek. Persze, mi is tudjuk és tapasztaljuk, hogy a mai rohanó világban, a munka- család- háztartás triumvirátusa mellett nem olyan egyszerű tartani magunkat az egészséges táplálkozás alapelveihez. Mégis igyekezzünk erre időt és energiát szánni, mert az egészségünknél nincs fontosabb. Íme 5 tipp, köztük finom turmix recepttel az egeszsegugy.info jóvoltából.

1.Energiatipp: Málnás-diós turmix

Hozzávalók: 1/2 banán, 1/4 csésze dió, 1 csésze mandulatej, egy kis bourbon vanília, 1/3 csésze (fagyasztott) málna
Elkészítés: turmixgépben dolgozzuk el csomómentesre az összetevőket!

Napi ötszöri étkezéssel egyenletes szinten tartható a vércukorszint, kilengések nélkül pedig jobban lehet koncentrálni és a közérzetünk is jobb lesz.

2.Te mennyi folyadékot iszol?

Igaz, hogy már a csapból is az folyik, hogy nem iszunk elég vizet, mégis nagyon sokan vannak, akiknél a napi folyadékfogyasztás kimerül két pohár vízben. Pedig, ha tudnák, hogy ezzel mennyit ártanak maguknak! Minden szervezetnek legalább napi 2 liter vízre van szüksége ahhoz, hogy egészségesen működjön!  Amint beiktatjuk a mindennapjainkba a rendszerességet, sokkal több energiánk lesz! Ha az éltető vízből sokat fogyasztunk, mentális és fizikai értelemben is aktívabbak leszünk.

viz_folyadékpótlás

 

Tipp: Ha nem szeretjük annyira a vizet, ihatunk gyógyteát is. Éberségünk fenntartása miatt sokszor egymás után isszuk a kávékat, pedig a zöldtea éppúgy élénkít, ráadásul tele van antioxidánsokkal. Kimondottan stresszes napokon érdemes kipróbálni a méltán híres vitalitásfokozó teakeveréket, ami gyömbérből, szegfűszegből és kardamonból áll.

3.A vitamininfúzió segíthet!
Napjainkban már nem olyan vitamindúsak a zöldségek és a gyümölcsök, ráadásul az ételek tele vannak mesterséges anyagokkal is. Éppen ezért nehezen tudjuk feltölteni szervezetünket a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal csupán a táplálkozás révén. Létezik azonban egy hatásos megoldás, az intravénás infúziós terápia, ismertebb nevén vitamininfúzió, amely során a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok azonnal a véráramba kerülnek, a vér pedig elszállítja a sejtekbe, ahol azonnal hasznosulnak. „A vitaminok növelik a szervezet energia- és oxigén szintjét, serkentik az immunrendszert, növelik a fizikai és szellemi állóképességet, ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzések ellen. Ezek a különböző vitamin- és ásványi anyag infúziók többek között nagydózisú C-vitamint, B vitaminokat, magnéziumot, kalciumot, cinket és egyéb antioxidáns elemeket tartalmaznak”– árulta el Dr. Fábián Emília, a Fabian Medical &Anti-Aging Clinic orvos szakértője.

Tudtad-e? A megfelelő összetételű táplálkozás esetén is a szükséges vitaminok és ásványi anyagok csupán 8%-a hasznosul.

4.Nyugodt alvás

Ha rendszeresen fáradtnak érezzük magunkat, akkor próbáljunk meg egy órával korábban lefeküdni, mint szoktunk. Az éjjeli nyugodt, pihentető alvás a regenerálódás időszaka, amit egy erős kávé nem pótolhat. A legideálisabb elalvási idő 11 óra.

alvás02


5.Egyperces irodai gyakorlat nyakfájás ellen

Jobb kezünket tegyük a fejünk mögött a bal fülünkre. Ezután óvatosan kezdjük el húzni a kezünkkel a fejünket jobbra a jobb fül közelítésével a jobb vállhoz, miközben a fejünket próbáljuk visszahúzni balra. Ha ez megvan, végezzük el a másik irányban is.

Forrás: https://napidoktor.hu/index