Savval a vízkő ellen!

Ez a citromsav tud valamit: kiváló vízkő ellen, hatékony wc-tisztító, a legolcsóbb és leghatékonyabb tisztítószerek kategóriában első helyezett, s a legtapasztaltabb háziasszonyok esküsznek rá!

Vízkő ellen citromsav

1784-ben Carl Wilhelm Scheele, a XVIII. századi Európa egyik legkiemelkedőbb kémikusa, előállította a citromsavat. Akkor még bizonyára nem tudta, hogy ezzel dolgos háziasszonyok mindennapjait fogja megkönnyíteni.

A citromsav szabad állapotban számtalan savanyú gyümölcsben megtalálható, úgyis, mint citrom, ribizlifélék, málna, és szeder. Nem is kívánhatnánk magunknak egy annál jobb tisztítószert, mint amit a természet állít elő számunkra.

citrom5

Legtöbbször, a háztartásban megtalálható kisgépekben lerakódott vízkő eltávolítására használják. Valóban nagyon hasznos, hiszen gondoljuk csak bele, melyikünk mosná át vegyszerrel azt a vízforralót, ami másnap reggeli forró vizet szolgáltatja a teánkhoz?

Kiváló módszer kávéfőzőnk vízkőtelenítésére, ha langyos vízben, literenként egy evőkanál citromsavat feloldunk, ezt követően az oldatot betöltjük a készülék víztartályába és bekapcsoljuk a készüléket, hogy az hadd végezze dolgát.

A nedűt a kávés edényben állni hagyjuk, úgy 15-20 percig, hogy a citromsav kifejthesse hatását. Ezek után többször is átmossuk a kávéfőzőt, jó alaposan. Az elsőként lefőtt kávé általában enyhén savanykás, ezért az csak ínyenceknek ajánlott.

citrom71000

Otthonunk minden sarkában használhatjuk a citromsavat, vízzel hígítva pedig még folteltávolításra is kiválóan alkalmas! Előnyére legyen mondva, rendkívül jutányos áron beszerezhető élelmiszerboltokban és patikákban is: aszkorbinsav név alatt fogjuk megtalálni.

Hatásának erőssége nem csak előny, hanem hátrány is, ereje ugyanis abban rejlik, hogy bármilyen felületre kerüljön is, lemarja a nem kívánatos szennyeződéseket. Igen ám, de a természetes tisztogatás rosszul is végződhet. A sav ugyanis nem intelligens jószág, ami az útjába kerül, azzal végez. Csínján kell vele bánni a márvány, a terrakő és a zománcozott felületeken, mert ezeket elszínezheti!

Bárhol és bármikor használjuk ezt a csodaszert, minden esetben alaposan öblítsük le bő vízzel, így nem csak tiszta és vízkőmentes lesz a környezetünk, de sértetlen is!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.