Mosódió, az alternatív megoldás

Környezetbarát mosási technikák! Mosás mesésen környezetkímélő módon. A mosódió zöld alternatívája a ruhatisztásnak.

A mosószerek tele vannak speciális vegyszerekkel, amelyek nélkül nem ragyogna olyan fehéren a ruha, miután kimostuk. Viszont, ha belegondolunk, hogy az így a ruhára került anyagok folyamatosan érintkeznek a bőrünkkel, sőt a mosószerek tartalma sem tekinthető környezetbarát anyagoknak, nem meglepő, hogy egyre többen döntenek a zöld módszerek alkalmazása mellet.

Mosódió

Tulajdonképpen egy fán termő bogyóról van szó, melynek héja saponint tartalmaz. Ez az anyag oldódik ki, amint vízzel érintkezik és habzásával eltávolítja a szennyeződéseket, szagokat és a foltokat egyaránt. Makacs szennyeződések esetén érdemes citromlevet csepegtetni, vagy nátrium perkarbonátot szórni a felületre. Emellett bártan tehetünk sütőport is a mosószer adagoló nyílásba.

Szappanfa Ázsiából

A Sapindus Mukorossi az ún. kínai közönséges szappanfa. Bogyós termését nevezik mosódiónak. Alkalmazása rendkívül egyszerű. 4-5 termés héját textilzsákba téve, bármely hőfokon, akármilyen textil mosható vele. Többnyire a nagyobb mosódiókat használják, de kisebb fajtája szintén ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír.

mosódió2

Miért jobb a mosószernél?

A mosódió teljes egészében természetes tisztítószer. Ez azt jelenti, hogy semmilyen formában nem tartalmaz vegyszert, amely a szervezetre, vagy a környezetre káros hatást gyakorolna. Biztonságosan alkalmazható allergiás tünetek esetében is, mely sokszor éppen a mosószerekben található kémiai anyagok miatt alakul ki.

Bababarát

Hatalmas tisztítóerővel bír, mégis gyengéd a színekkel és kíméletes a szövetekkel. Ezen meg sem kell lepődnünk, hiszen a természetből származik. Nagy előnyt jelentenek ezek a tulajdonságok, főleg ha baba van a családban. Az ő érzékeny bőrük és fejlődő szervezetük számára különösen fontos, hogy minél kevesebb vegyszerrel érintkezzenek. Ezért a babaholmit csak mosódióval ajánlott tisztítani.

mosódió

Alternatív megoldás a jövőnkért

Környezetünket számtalan módon pusztítjuk, melynek köszönhetően egyre ijesztőbb formában jelzi a bolygó, hogy határt kell szabnunk a környezetkárosító életmódunknak. A mosódió alkalmazása apró tettnek tűnik ebben a folyamatban, de elegendő belegondolnunk abba, hogy egy háztartás rövid idő alatt is sok liter vegyszerrel károsított vizet enged a csatornába. Így ha egyre több család áll át erre a környezetbarát megoldásra, annak valóban nagy jelentősége lesz.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.