Mennyit tudsz a vadon termő gyógynövényekről?

Tudtad, hogy számos gyulladáscsökkentő, csontritkulást gátló, arcbőr regeneráló, fájdalomcsillapító, vagy éppen nyugtató gyógynövény terem a közvetlen környezetünkben, és bárki számára elérhetőek?

Emellett szedésük számos közösség megélhetési forrása. A fenntartható gyógynövény-gyűjtésről és az egyes csodaszerekről mostantól a WWF Magyarország és a TRAFFIC közösen létrehozott interaktív adatbázisából<http://wwf.kampany.def.hu/gate/23/54c235d1196e1/httpOi8vd2h5Z293aWxkLmNvbS9odS8=> még többet megtudhatsz, és még játék is van hozzá!

Did you know HU

A vadon termő gyógynövényeknek a házi felhasználása jelentős, emellett pedig szedésük generációk óta nyújt megélhetést számos családnak. Az így gyűjtött növények a gyógyszeripar és a szépségipar kulcsfontosságú alapanyagaiként keresett nyersanyagnak számítanak.

A TRAFFIC<http://wwf.kampany.def.hu/gate/23/54c235d1196e1/httpOi8vd3d3LnRyYWZmaWMub3JnLw==>, a vadon élő növények és állatok nemzetközi kereskedelmét felügyelő hálózat, és a WWF Magyarország<http://wwf.kampany.def.hu/gate/23/54c235d1196e1/httpOi8vd3dmLmh1Lw==> nemrégiben lezárult regionális “Traditional and Wild”/”Hagyományos és vad” projektjéhez kapcsolódóan hozta létre a “Why go Wild?”/”Miért jó a vad?” interaktív gyógynövény adatbázist.

Toolbox splash page HU

A játékos, ismeretterjesztő és számos gyakorlati felhasználási módot is segítő felület rengeteg információt tesz könnyedén elérhetővé a 30 leggyakrabban előforduló gyógynövényről, amilyen a dió, a közönséges zsurló, a mályva vagy éppen a pitypang. Segítségével megismerhetjük a Magyarországon, Csehországban, Szlovéniában és Lengyelországban fellelhető növényfajok gyógyászati és szépészeti felhasználási módjait, ismereteket gyűjthetünk a felhasználásukkal készült termékekről, ahogyan a természetes előfordulási helyeikről és fenntartható gyűjtésmódjukról is.

Toolbox menu HU

Az oldal a vadon termő növények fenntartható gyűjtése és feldolgozása iránt érdeklődő cégek, illetve a kereskedelem szabályozásáért felelős kormányzati szervek hatékony és széles körű tájékozódását is segíti, ugyanakkor a hétköznapi felhasználókat is szórakoztató és játékos információs felületként látja vendégül. Közösségi kvízjátékkal<http://wwf.kampany.def.hu/gate/23/54c235d1196e1/httpOi8vd2h5Z293aWxkLmNvbS9odS9xdWl6> tesztelhetjük gyógynövényekkel kapcsolatos tudásunkat, ha pedig az oldal létrehozásának hátterében álló FairWild tanúsítványról szeretnénk többet tudni, egy játékos, szórakoztató animáció<http://wwf.kampany.def.hu/gate/23/54c235d1196e1/httpOi8vd2h5Z293aWxkLmNvbS9odS9mYWlyLXdpbGQtc3RhbmRhcmQ=> áll a rendelkezésünkre.

Did you know 1 HU

Kreatív és innovatív dizájnjáért az oldal elnyerte a theFWA.com<http://www.thefwa.com/site/wwf-why-go-wild> és cssdesignawards.com<http://cssdesignawards.com/sites/why-go-wild/24678/> “Site of the Day” díját.

http://whygowild.com/hu/

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.