Könnyen kijön a méreg – japántapasszal!

Könnyű méregtelenítés alvás közben? Lehetséges. Elég egy japántapasz a talpra, mely alvás közben kúrál, de napközben is viselhető. Mit kell tudni róla?

Méregteleníteni nemcsak teákkal, diétával vagy különféle kúrákkal lehet – a méregtelenítő japántapasz éjszaka, alvás közben tisztítja szervezetünket. Használata rendkívül egyszerű: éjjel érdemes viselni a talpon, reggel pedig ki kell dobni. A tapasz természetes összetevői kivonják a mérgeket a nyirokrendszerből, miközben alszunk – a folyamatnak a tapaszon barnás, ragadós maradvány a látható eredménye: 8-10 órás használat után tapasztalhatjuk, de persze ez személyenként változhat.

Miért a lábra…?

Több oka is van annak, hogy a japántapaszt a talpunkon viseljük. A keleti orvoslás szerint ez a „második szívünk”: a vérkeringést és a nyirokkeringést „visszajuttatja” a törzsbe. Manapság azonban, ülő életmódunknak köszönhetően, ez a természetes folyamat zavart szenved, a keringés pedig „megfeneklik” a láb, a boka tájékán, az alsó lábszárban. A talp egyike a test holografikus relaxzónáinak, számos információt ad a szervezet különböző részeiről. Amennyiben valamelyik területen méregtelenítésre van szükség, egyszerűen az arra ható talp-részre kell helyezni a japántapaszt, hogy megkönnyítsük a tisztulási folyamatot.

Máshol is viselhetjük a tapaszt?

A láb az egyik legjobb terület, ahol elkezdhető a japántapasz használata. Ugyanakkor a tapasz más helyekre is felragasztható – számos testrészünkre. Viselhetjük közvetlenül a fájdalmas, duzzadt részen; a legjobb azonban talán az, ha vérrel gazdagon ellátott területre kerül, mint pl. a végtagok, a kéz, láb, a térd hátsó része, a nyak, a gerinc.

láb

Mennyi ideig kell viselni a japántapaszt?

Akár 30 napig is eltarthat egy teljes nyirokrendszer-tisztítás. A legtöbben a talp boltozatán használják először a tapaszt, melynek színe egyre világosabb lesz, ahogy halad előre a tisztulási folyamat. Ezután a láb más részein is alkalmazni lehet a japántapaszt, a tisztulás innentől kevesebb időt fog igénybe venni.

Természetesen, akiknek betegsége előrehaladott állapotban van, vagy akik gyógyszereket szednek, azoknál hosszabb ideig szükséges lehet a japántapasz használata. Az időseknél ugyanez a helyzet. Előfordul, hogy valaki már 1-2 nap után érzi az előnyös hatásokat, másoknál hetekbe telhet, amíg valami pozitív változás történik.

De mit tartalmaz a japántapasz?

Érdemes tudni, hogy nemcsak egyféle típusa van, azaz, összetevői is eszerint változhatnak. A természetes összetevők között megtaláljuk a fa ecetet, a bambusz ecetet, a chitosan-t, amely rákkagylóból származik, a dokudámit, a naspolya levelet, a C-vitamint (narancsból), növényi rostokat (kukorica rostból), valamint a turmalint, mely turmalin (féldrága) kőből származik.

japán tapasz

A kék japántapasz például magas bambusz- és tölgy ecet tartalommal készül. Az „erős grapefrút” elnevezésű tapaszban turmalin és pektin van. Az arany tapasz 30 százalék infravörös turmalinnal készül. Vannak zöld teás tapaszok, és levendula tapaszok is – utóbbinál az aromaterápiás olaj segít pihenni és elaludni, miközben méregtelenít is. Az ún. Milk Thistle (Silybum marianum) tapaszok a máj megfelelő működését segítik. Az ezüst tapasz agaricus gombával támogatja az immunrendszert. A zeolit tapasz zeolit, gyömbér, kovaföld, aloe vera és árnika összetevőivel hat. Természetesen, ha valamelyik összetevőre allergiásak vagyunk, semmiképp se olyan japántapaszt válasszunk, amely azt tartalmazza!

meregtelenites3

Mi történik, ha viseljük a tapaszt?
Megtörténhet, hogy nincs látványos eredménye a tapasz viselésének, ha például lassú a nyirokkeringés – amennyiben valóban szemmel látható eredményre vágyunk, érdemes a tapaszt nappal is hordanunk. 12 óránál hosszabb ideig azonban nem szabad viselni a japántapaszt. Napközben 6-8 óráig ideális a viselése.
Beszámolók szerint a japántapasz használata hatására több energiája lesz az embernek, jobban alszik, tisztábban és pozitívabban képes gondolkodni – megkönnyebbülést hoz számos tünetre, így a fájdalomra is. A kezdeti éjszakai alkalmazás után, amely hetekig tart, érdemes heti 1-2 alkalommal viselni, vagy havonta néhányszor, hogy szervezetünket továbbra is segítsük a napi „szennyeződéssel”, stressz okozta mérgekkel való megküzdésben. Személyes tapasztalat kell hozzá, hogy érezzük, mennyire felel meg a japántapasz számunkra.

Forrás: https://napidoktor.hu/


3 hozzászólás

  1. Renáta

    Szia én a wish-röl rendeltem olcsón. És teljesen jól müködik. Erdemes kiprobalni en a detox félét vettem, masfajtat nem talaltam csak a síma meregtelenitö tapaszt, vagy 2 eurot fizettem erte.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.