Készítsünk zöld tésztát!

Egy tuti recept a házi színes tésztához, mindezt mesterséges adalékok nélkül. Így már nem csak a szupermarketek polcáról vehetünk le zöld színű tésztát, hanem a saját konyhapolcunkról is.

Ez a tésztaétel egyszerűségében, az alapanyagok frissességétől és minőségétől finom: igazi olaszos fogás. Ékes bizonyítéka annak, hogy létezik fantáziadús olasz tésztaétel tejszínes vagy paradicsomos szósz nélkül is.

Hozzávalók 2 személyre:

1 adag teljes kiőrlésű (gluténmentes) tészta
2 kk. szárított spenótpor
2 kk. só a tészta főzővizébe
50g fenyőmag
2 ek. olívaolaj
csipet só
5-10 friss bazsalikomlevél
1 kis cukkini
125g lazacfilé

  1. A tészta összegyúrása előtt keverd el a szárított spenótport a lisztekkel, majd készítsd el és főzd meg a tésztát a recept szerint.
  2. A cukkinit mosd meg és szeleteld vékonyra uborkagyaluval.
  3. Forró serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot 1-2 perc alatt.
  4. Közepes hőfokon, kevés olívaolajon részletekben pirítsd meg a cukkinit.
  5. Ha a cukkini elkészült, a maradék olajon süsd a lazac szelet mindkét oldalát 2-3 percig, majd villával tépkedd kis falatokra.
  6. A pestohoz tedd aprítógépbe a fenyőmagot, pici sót, 2 ek. olívaolajat és a friss bazsalikomleveleket, majd nagyjából dolgozd össze.
  7. Halmozd tányérokra a tésztát, rá a cukkinit, lazacfalatokat, és végül a bazsalikomos pestot.

Reméljük, ízleni fog! Jó étvágyat!

Az étvágyat a mindenmentes blognak és Vermes Nikolettnek köszönhetjük.

Forrás: https://napidoktor.hu/