Hideg fagyi és gyömbér: meglepő gyógymód megfázás ellen!

Ha már elkapott a nátha, nem sokat tehetünk – gondoljuk. A gyógyszereken, a teázáson és a pihenésen túl azonban mással is segíthetünk magunkon.

Talán hihetetlennek hangzik néhány módszer, mellyel küzdhetünk a nátha ellen, de korábban sosem jutott eszünkbe. Hiszen ha fáj a torkunk, köhögünk, folyik az orrunk, a legáltalánosabb módszereket vetjük be a betegség ellen: a teát (lehetőleg mézzel), a gyógyszerszedést, a meleg takarót, pihenést.

Emellett azonban egy kevésbé ismert módszer is segíthet a nátha leküzdésében, a közérzet javításában, pedig épp az ellenkezőjét gondolnánk róla.

megfázás

A most következő jéghideg finomság telis-tele van vitaminokkal és gyulladáscsökkentő adalékokkal, melyek egyszerre képesek enyhíteni a megfázás kellemetlen tüneteit. A cayenne borsnak és a reszelt gyömbérnek például gyulladáscsökkentő hatása van, míg a méz és folyékony pektin rendkívül hatásos lehet a torokfájdalom ellen. Amegfázás és influenza elleni fagylalt ugyan nem képes elpusztítani a vírust, de nagymértékben megerősíti a szervezet immunrendszerét.

  • Az influenza sörbet receptje:2 csésze (kb. 500 ml) frissen facsart narancslé (5-6 narancsból)
    1/3 csésze (kb. 100 ml) friss citromlé (kb. 2 citromból)
    2/3 csésze (kb. 160 ml) cukor
    1/3 csésze (kb. 100 ml) méz
    t¼ teáskanál porított gyömbér
    1 csomag (kb. 85 gramm) folyékony pektin
    1/8 teáskanál cayenne bors
    2-4 evőkanál bourbon (opcionális)

Keverjük össze a narancs és a citromlevet, adjuk hozzá a cukrot, a mézet és a gyömbért. Ezután egy közepes méretű serpenyőben folyamatos keverés mellett kezdjük el melegíteni a hozzávalókat, majd a serpenyőt vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a pektint, a cayenne borsot és a bourbont.

Az így kapott masszát öntsük egy tálba, fedjük le és tegyük a hűtőszekrénybe. Addig hűtsük a sörbetet, amíg finom, tejszínhab állagúvá nem válik, és már lehet is fogyasztani az influenza elleni finomságot, de ha szeretnénk, le is fagyaszthatjuk a sörbetet, ehhez tegyük a mélyhűtőbe legalább 4 órára.

recept forrása: kertvarazsmagazin.hu

Forrás: https://napidoktor.hu/