Házi praktikák – Körömápoló olajok készítése

Egészséges körmeid lehetnek néhány illatos olajjal, mely serkenti a körömnövekedést, táplálja a körömágyat, és egészséges megjelenést kölcsönöz neki. Így készítsd el házi praktikákkal!

Gyenge, törékeny körmeid vannak? Sokunknak eszünkbe se jutna, de nem csak kézfejünk körömágyunk is igényli a törődést. A száraz körömágy könnyen beszakad és komoly fájdalmakkal járhat. Ezeket a problémákat könnyedén leküzdheted és egészséges fényes körmeid lehetnek néhány illatos olajjal, mely amellett, hogy serkenti a körömnövekedést, táplálja a körömágyat, és egészséges megjelenést kölcsönöz neki.

A kéz körmei havonta kb. 4 mm-t nőnek, de a növekedés a meleg időben felgyorsulhat. A folyamatot felgyorsíthatod, körmeidet pedig megerősítheted a megfelelő diéta, és néhány természetes olaj segítségével. A körömápoló olajok legfontosabb tulajdonsága, hogy nem csak a körömágy bőrét táplálja, hanem a körmöket is, azáltal, hogy vitaminnal tölti fel őket.

korom_katt

Csodaerejű olajok

Az olívaolaj és a citromlé kombinálása igazi klasszikus recept, egyben a legegyszerűbben elkészíthető. Keverj össze két evőkanál olívaolajat 10 csepp citromlével, ezt a természetes ápolószert akár mindennap alkalmazhatod.

Vannak olyan olajok is, mint a mandulaolaj, a lenmagolaj, a ricinusolaj, vagy a tökmagolaj, melyek multifunkcionálisak, nem csak a körmöket, de a hajszálakat is energiával tölti fel. A jojóbabolaj és a kókuszolaj kettőse az egyik legjobb természetes szérum.

Az E-vitamin szintén nagyszerű választás lehet. Dörzsöld át a kapszulában lévő olajjal a körmöket naponta, meglátod, az eredmény pár nap alatt szembetűnik.

Egy jól bevált recept

Keverj össze egy kanál avokádó és jojóbab olajat, majd csepegtess bele 5 csepp levendulaolajat, és 10 csepp körömvirágolajat. A körömágyadat naponta kenegesd vele. A levendula fertőtlenít és gyulladáscsökkentő, a körömvirág nyugtat és hidratál. A jojóbabolaj pedig védi a körömágyat a kiszáradástól.

olaj 1000

A megfelelő diéta

Körmeink több réteg keratinból, fehérjéből, melynek megléte nagy mértékben függ a táplálkozási szokásoktól. A különböző étrend-kiegészítők akkor a leghatékonyabbak, ha tartalmaznak biotint is, emellett rendkívül fontos a B-vitamin komplex, mely a B 12-vitaminnal éri el a leglátványosabb hatást.

A megfelelő mennyiségű fehérje szintén elengedhetetlen, általa beindul a körmök természetes növekedési folyamata. A legjobb fehérjeforrás a baromfi, a tojás, a zöldségek, a magvak, és a diófélék. Ezek segítségével tudja a szervezet előállítani a körmök egészségéhez szükséges keratint. Emellett lehetőleg iktass be a diétádba minél több C-vitamint.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.