Banánhéjtól a szájöblítőig – 8 természetes trükk rovarcsípésre!

Bárhogyan is vigyázunk, a rovarcsípések sajnos mégis „utolérnek” bennünket – valahogy mindig megtalálnak a bogarak minket. Hogyan kezelhetnénk természetes módon a csípéseket?

Manapság fokozottan igyekszünk mindent bevetni, hogy a bogarakkal ne hozzon össze bennünket a balszerencsénk, legyen szó kirándulásról, kerti mulatságról vagy akár csak esti relaxálásról a teraszon.

A szúnyogok, az apróbb bogarak minden ilyen alkalommal lesnek ránk, van, amelyiket alig lehet észrevenni. De sajnos más, olyan helyeken is beszerezhetünk csípéseket, ahol nem is várjuk: például a saját ágyunkban, ahol sajnálatosan gyorsan megtalál bennünket a poloska.

A rovarcsípések duzzanatot, irritációt, viszketést és bőrpírt váltanak ki. A darazsak és a méhek még fullánkot is belénk eresztenek, melyet azonnal el kell távolítani, ám ennek ellenére is dagadt, piros, viszkető lesz a csípés helye.

szunyogcsipés

Milyen természetes módszereket vethetünk be rovarcsípések ellen? Lássuk, az alábbiakból melyik számunkra a legszimpatikusabb!

1.Szódabikarbóna: keverjük össze a szódabikarbónát egy kis vízzel vagy almaecettel, készítsünk belőle paszta állagú „krémet”. A pasztát közvetlenül a csípés helyére vigyük fel. Csökkenti a fájdalmat és a viszketést is. A szódabikarbónának kiváló antiszeptikus, azaz fertőtlenítő tulajdonsága van, mely segíti a gyorsabb gyógyulást.

Ha a seb nyílt, ezt a módszert ne használjuk!

2.Szájöblítő: vegyünk elő egy pamut vattapamacsot és mártsuk szájöblítő vízbe. Szorítsuk a vattát a csípésre. Legjobban akkor működik a módszer, ha van fertőtlenítő összetevője is a terméknek. Csökkenti a fertőzés esélyét. Ezen felül a szájöblítőknek hűtő és összehúzó hatása is van, az égő érzést és a viszketést is mérsékeli.

3.Banánhéj: szedjük le egy banán héját és fektessük a sebre nagyjából 90 percre. Majd mossuk le hideg vízzel a területet és használjunk kézfertőtlenítőt, hogy a viszketés is csökkenjen. Összetört banánt szintén használhatunk a megcsípett területre, szintén nyugtatja az égő bőrfelületet.

banán

4.Aszpirin: ismert gyógyír számos fájdalom esetén – a bogárcsípésekre is hasznos. Egy aszpirint törjünk össze kiskanál hátsó felével, majd keverjük össze egy kis vízzel, hogy paszta állagot kapjunk és vigyük fel a csípésre. Fedjük be kötszerrel és hagyjuk rajta egész éjszakára. Reggelre sokkal jobban néz majd ki.

5.Természetes olajak: az olyan olajok, mint a teafa olaj vagy a levendula olaj ugyancsak használhatók rovarcsípésre – vigyük fel rá egy kis vattapamaccsal vagy fültisztítóval. A levendula olajnak gyulladáscsökkentő hatása van, a teafa olaj pedig fertőtlenítőként működik. Alkalmazzuk az olajat a sebre, amennyiszer csak lehet, a gyorsabb gyógyulás végett.

6.Dezodor: meglepő módszernek tűnhet, de ha megcsípett valamilyen rovar bennünket, akár a kezünk ügyében levő spray-ből, dezodorból is ráfújhatunk a sebre. Könnyű természetes kezelés, megelőzi a duzzanatot és a viszketést.

menta

7.Mentalevél: minden rovarcsípésre hatékony megoldás. Törjünk össze pár mentalevelet és a levével kenjünk be a csípés helyét. Azonnal megszünteti a viszketést és gyógyítja a fullánk helyét. Kiváló hűsítő hatása van, vagyis remekül megnyugtatja a bőrfelületet.

vöröshagyma

8.Hagyma: tudtuk, hogy a hagyma is nagy segítség rovarcsípés esetén? Vágjunk ketté egy hagymát és nyomjuk a szeletet fejjel lefelé a sebre. Azonnal enyhülést hoz.

Minden természetes módszer esetében ki kell először venni a fullánkot a bőrből, ha méhecske vagy darázs csípett meg bennünket és csak ezután alkalmazni a választott módszert.

Forrás: Adrina- napidoktor.hu

Forrás: