Aura-Soma: színterápiát a stressznek!

Az Aura-Soma színterápia 106 csodaszép egyensúly üvegben lötyögő színes folyadékkal kezeli a stresszt, de mi is ez pontosan?

Mikor belép valaki a szobába, ahol a 106 csodaszép egyensúly üveg sorakozik a polcokon, az üvegekből áradó színenergia hatására, egy kis idő múlva érzékelheti, hogy rendeződik az odaérkezés zaja, hogy a problémák egy időre megadják magukat, hogy az arc és a test kisimul, és megnyugszik. Mindez pedig az Aura-Soma ereje.

Sokak a stressz szó hallatára, a fáradtságra, kimerültségre asszociálnak. Selye János kutatásai alapján bebizonyította, a stressz szerves része életünknek, általa termelődik az a ,,fűtőenergia”, amely segíti céljainkat, vágyainkat megfogalmazni és elérni, viszont arra int, szervezetünket ebben az állapotában csak mértékkel használjuk, hosszú távon kimerültséget okoz és betegségek kialakulásához vezethet.

A stresszt előidéző hatás, lehet kellemes és kellemetlen is, érezhetjük nehéznek, kihívásnak és felemelőnek. A stressz tulajdonképpen nem más, mint a szervezet normális válasza valamilyen inger hatására, de hogy milyen minőségben reagálunk ezekre a hatásokra, az függ szervezetünk újraalkalmazkodási szükségletétől, amelyeket a külső és belső kondícióink jelentősen meghatároznak, ezért ez a reakció mindenkinél más.

Például az egyensúly üvegekkel teli szobában, vannak, akik belefeledkeznek a látványba, vannak, akik nem képesek választani csak hosszabb győzködésre hiszik el, biztos a siker csak fogjanak bele, vannak, akik csak rápillantanak és azt kérdezik most mit kell csinálni, de a hatás elmaradhatatlanul ugyanaz, béke, tiszta érzékelés, nyitottság és jókedv.

7diagonal

Hogyan segítenek a színek?

Minden amit teszünk az életben energiát igényel, legyen az munka, szórakozás, kirándulás, gondolkodás, kommunikáció, alvás, tehát energiára van szükségünk az élet fenntartásához, a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodáshoz.

Könnyebb valamilyen körülményhez alkalmazkodni, ha tudunk róla, hogy most ezt tesszük, vagyis tudatosítjuk, milyen témák vezérlik láthatatlanul, vagyis érzéseinken, érzeteinken keresztül életünket. Az Aura-Soma konzultáció erre ad lehetőséget, mindössze egy órányi időt kell szakítani a napból, amit csak arra fordítunk, hogy tudatosítsuk, lefordítsuk a minket legjobban foglalkoztató érzeteinket, benyomásainkat.

Négy üveg választása segít meghatározni az aktuális – az érzetek szintjén mozgató – témát, segít felderíteni ennek a témának a múltban gyökeredző előzményeit, a jelenben zajló tetteink alakulását, és meglátni milyen jövőkép rajzolódik ki téma tudatosítása által.

Leggyakoribb belső témáink

A legtöbb energiát más emberekkel való konfliktusok emésztenek fel, témáink egy részét a környezetünkben lévő emberi kapcsolatok alakulása alkotja, amelyek otthon partnerünkkel, szüleinkkel, gyermekünkkel, munkahelyünkön megrendelőinkkel, esetleg kollegánkkal, főnökünkkel történnek.

A másik nagy terület annak a vizsgálata, miért reagálunk ezekben a kapcsolatokban úgy ahogy éppen tesszük, mi a háttér, mik a hozott családi örökségeink, mik azok a negatív tapasztalatok amelyek akadályozzák az adott konfliktusok általunk elképzelt és zökkenőmentes megoldásait.

Hogyan hatnak az egyensúly üvegekben lévő színkombinációk?

Az Aura-Soma Egyensúly üvegek gyógynövény és kristályalapú folyadékokból állnak. Többnyire minden üveg alsó és felső része egy-egy színkombinációt alkot. Ez a színkombináció a látható színtartományban, hullámhossz terjedelemmel és frekvenciával meghatározható rezgés minőség, vagyis energia és egy számunkra ismerős a természetben gyakran látható és érezhető energia (pl. a kék, amely az ég és a víz színében ismerhetünk fel).

aurasoma2

Amikor a vízparton pihenünk és érezzük a nyugalmat és a békét, vajon tudatosul bennünk, hogy ennek az érzésnek a hordozója lehet a kék szín? Így például ahhoz, hogy megnyugodjunk elég a kék színnek arra az árnyalatára tekinteni, amely felidézi bennünk ezt a hatást.

A konzultáció során feltárul, mit mutatnak az üvegek és kombinációik, az üvegeket kiválasztó érzelmi mentális és fizikai témáiról, esetleg problémáiról, ráláthatunk a múltban megélt és tárolt negatív érzelmi elakadásra, amely a jelenben stresszorként működik. Hatása olyan mintha a támadás ma érne bennünket. A lelki stresszes állapotok pusztítóbbak a szervezetre nézve, mint a környezet okozta testi stressz.

Amikor kiválasztjuk a négy egyensúly üveget, azokat az energiakombinációkat választjuk, amire éppen a legnagyobb szükségünk van ahhoz, hogy érzeteinket érzéseinket tudatosítsuk. A választás által megerősítést kapunk abban, hogy amit érzünk a témánkról az biztos tudás és elhihetjük, amit csak sejtünk.

Ezáltal olyan energetikai segítséget kapunk, amellyel egy másik nézőpontból láthatunk rá az éppen aktuális témánkra. Új információkat kapunk és ezáltal bátran választhatunk az új megoldási lehetőségek közül. Ez a tudatosítási folyamat jelentős hatással van a stressz oldására.

Az üvegek terápiás használata érzelmi témáink feldolgozásán keresztül teszik lehetővé, hogy az idegrendszer megváltozott működését – például életünk nehezebb időszakainak depresszív állapotát -, vagy a pánik betegség forrását is pozitív irányba befolyásolják.

stressz_katt7

Milyen eredményt hozhat egy Aura-Soma konzultáció?

A négy egyensúly üveg által történő téma feltárás egyfajta térképet mutat, amely segíti megfogalmazni, éppen most hol tartunk, merre megyünk és honnan jöttünk. Ráláthatunk saját életutunk térképén az éppen elfoglalt pozíciónkra, amely megkönnyíti döntéseinket arra vonatkozóan is, mire pazaroljunk energiát véges alkalmazkodó háztartásunkból, és mire nem.

E színtérkép által szinte pontosan megfogalmazódik életcélunk, amely a legjobb energia megőrző, hiszen a célok, a vágyak, a külső lehetőségek, a belső képességek összehangolását eredményezheti, amely a lehető legkisebbre csökkenti a belső stresszt és mentesíti szervezetünket a belső súrlódásoktól, amely elősegíti a harmonikus együttélést önmagunkkal és környezetünkkel. Mindez a színeken keresztül lépésről lépésre követhető.

Mire használható a színek tudománya?

Selye Jánost azt írta ,,Stressz distressz nélkül” c. könyvében: ,,az együttélés stressze a bajok legfőbb forrása.” Ennek legfőbb okát abban látta, hogy az emberek közötti kapcsolatokban értelmünk helyett inkább érzelmeinkre hagyatkozunk.

Ésszerű döntéseinket sokszor megelőzi az érzelmi indíttatású tett, az érvelés csak ezután következik. A színek nyelvén érzelmeinket tudatosíthatjuk, értelmi oldalról pedig megfogalmazhatjuk a témáinkat, és annak összefüggéseit jelen életünkkel, így teljeskörű döntést hozhatunk a legjobb lépésről.

Az érzelmi és tudatos összhangból indított tettek vezetnek a boldogság érzet kialakulásához. Az emberiség öntudatra ébredésének kezdetétől jelen van a boldogságra vágyódás. Ezt igazolja az eredet mondákban megálmodott boldogságsziget, amely olyan állandó tere az emberi közösségnek, ahol béke van, nyugalom, nem kell nap, mint nap megküzdeni az életben maradásért.

A szivárvány utat mutathat, hogyan hozhatjuk létre ezt a valóságot, a színes világ ismerete segíti a panoráma rálátást életünkre. A színek egymáshoz való viszonyán keresztül megismerhetjük, hogyan válhat életünk részévé a ,,fehér fény”.

Egy-egy szín a probléma terét mutatja, egy színpár a témánk ellentétes, feszült, kiegyensúlyozásra váró oldalait tárja fel, három szín együtt a kreatív megoldás lehetőségét sugározza, az összes szín energiája együttesen alkotja a megfelelő megoldás koncepcióját és megvalósítását.

A színek ismerete és gyakorlata közelebb hozhat minden közösséget legyen az család, nemzetség, baráti vagy munkahelyi közösség a boldogságszigetének valóságához, vagyis a békés egymás mellett élés, és együttműködés képességéhez.

Forrás: