Tengeri sós felmosóban energia – a legjobb Vaastu tippek otthonunkba!

Szeretnénk, ha lakásunk, házunk belső terében nemcsak jó közérzetünk lenne, de harmónia áradna minden négyzetcentiméteréből? A Feng Shui és a Vaastu tippjeivel elérhetjük.

A Feng Shui és a Vastu Shastra egyaránt ősi, szent tudás, mely segít harmonikus kapcsolatot teremteni az ember és környezete között.

Manapság olyan rohanó életmódot élünk, hogy abban sokszor még problémáinkon elgondolkodni, életünket harmonizálni sincs időnk, ezáltal kevésbé lehet sikeres a karrierrel vagy a magánélettel kapcsolatos gondok megoldása is.

Számos körülmény van kihatással van egészségünkre és jólétünkre – ám a problémák jó részét meg lehet oldani azzal, hogy hagyjuk, otthonunk segítsen benne. Hogyan? Nos, a Vaastu és a Feng shui hozzájárul ehhez. Íme néhány lépés, mellyel több pozitív energiát juttathatunk környezetünkbe!

home theatre vastu 403

A vaastu és az irányok

A vaastu alapelve, hogy az otthonunk elhelyezkedése, iránya kiemelkedő jelentőségű a ránk váró szerencse szempontjából.

A főbejárat

Ha van lehetőségünk változtatni, fontos, hogy a bejárati ajtó a házon ne a délnyugati irányba nézzen. Ez ugyanis alapvetően ellentmond a Feng Shui-nak, mely balszerencsével azonosítja ezt az irányt. Amennyiben mégis így áll az ajtó, tartsuk távol a rossz hatást egy tulsi növény vagy egy Isteni jelkép bejáratra függesztésével.

lila szoba

Az istentisztelet helye

Otthonunkban az istentisztelet helye mindig nézzen keletnek, ahonnan a nap felkel. Ha másfelé néz, azzal a Feng Shui szerint kiprovokáljuk az isten haragját.

A konyha helye

A konyha otthonunkban a táplálékot, a táplálkozást jelképezi. Hogy merre néz a konyha, az a vaastu szempontjából igen lényeges. Legjobb, ha délkeletre néz, ugyanis ha északnak, a hiedelem szerint rossz egészség és szerencsétlenség várhat a ház lakójára.

A hálószoba

A hálószoba felépítése és szögei fontosak annak érdekében, hogy megvédjék a család fejét. Legjobb, ha a szoba délnyugati fekvésű. Az ágyat pedig úgy érdemes elhelyezni, hogy sose nézzen északnak.

Fürdőszoba

A fürdőszoba délre vagy nyugatra nézzen. Ha ugyanis másik irányba tekint ez a helyiség, az súrlódásokat, ellenségeskedést hoz az otthonba.

Vastu_for_Bathroom-1

Az otthon középpontja

A lakás vagy a ház középpontja mindig legyen mentes a rendetlenségtől, felfordulástól, zsúfoltságtól. Nem előnyös, ha falak állnak a középpontban – legyen levegős, tágas és jól megvilágított a megfelelő szögekből.

A Vaastu szempontjából az a legjobb, ha otthonunkban nincsenek mély vonalak, vágások, lyukak, melyek vonzzák a negatív energiákat. Ilyen a fészer, a pince vagy a föld alatti tároló is, melyek csak akkor állják meg a helyüket, ha az otthonunk északi részén helyezkednek el és viszonylag el vannak vágva a fő életterünktől.

A föld alatti üregek rossz hatással vannak az ember immunrendszerére. Krónikus stresszt és betegségeket okozhatnak.

Sose használjunk a házban túl sok élénk színt, mivel rossz egészséget hozhat. A hálószobában ne tartsunk vizet ábrázoló képet. Az istentisztelet helye legyen üres fal, gerendák és szekrények nélkül. Kisméretű növényeket inkább az erkélyen vagy a teraszon tartsunk.

Mossuk fel hetente kétszer a padlót tengeri sós vízzel – energiával és pozitivitással töltjük fel a teret!

Forrás: https://napidoktor.hu/index