Tél a tavaszban- hűvös időnk lesz ma, hidegfronttal, néhol havazással

Borult lesz az ég. Sokfelé számíthatunk csapadékra; esőre, de a Dunántúlon az eső mellett havas eső, hó is hullhat, és az Északi-középhegység magasabban fekvő részein intenzíven és tartósan havazhat.

Megmaradó hó a hegyekben valószínű. Az északi, északnyugati szél hajnaltól a Dunántúlon viharossá fokozódik, a nyugati területeken a legerősebb széllökések sebessége elérheti a 90-100 km/h-t, napközben a Dunától keletre megerősödik az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű.

Hideg fronthatásra számíthatunk, sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Az elkövetkező napokban továbbra is elsősorban a platán pollenkoncentrációja érheti el többfelé a magas-nagyon magas szintet. Magas koncentrációban lehet jelen még esetenként a tölgy és a nyír virágpora is. A fűz, a kőris, a juhar, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul. A kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék pollenje közepes-magas, az ostorfa, a dió, a bükk, a fenyőfélék és a sásfélék pollenje pedig általában alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a nyárfa és a gyertyán pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is alacsony.

Forrás: met.hu