Tegyük színessé a napunkat – kanállal!

Ez aztán az igazi stresszűző, amellyel színessé tehetjük a napunkat! Ragadjunk meg néhány régebbi vagy akár új kanalat, és újítsuk meg az eszközeinket!

Kell egy kreatív konyhai ötlet? Íme a festett kanál!

Unjuk már, hogy mindig ugyanazokkal a konyhai eszközökkel szembesülünk főzés közben? Változtassunk rajtuk, anélkül, hogy lecserélnénk őket! A konyhai kiegészítőkből is lehet egyedi dekorációt csinálni…

Mi sem egyszerűbb, mint beszerezni néhány élénk, mutatós árnyalatú fafestéket, majd eldönteni, melyik „állna legjobban” az evőeszköznek, a szedésre használatos kanálnak, a villának! Igazán kreatív ötlet, de egyszerű és gyors sikerélményt ad! Nem kell befestenünk az egész fakanalat, merőkanalat, sós kanalat vagy villát. Elég csak az alsó részére élénk színt varázsolnunk!

sima kanál

Ügyeljünk arra, milyen árnyalatú maga a fa – egy sötétebb vagy már besötétedett kanálhoz válasszunk erőteljesebb színt, ami kiválóan harmonizál majd az alappal: sötét sárgát, erős pink árnyalatot, erőteljes azúrkéket, lilát.

Azokhoz a kanalakhoz, villákhoz viszont, amelyek egészen világosak, a halványabb árnyalatokat párosítsuk: világos rózsaszínt, világos sárgát, világoszöldet.

A közepesen megbarnult eszközökre is mehet az erőteljesebb szín – kiváló összhatást érhetünk el vele!

kanál

A festést követően kenjük át olyan lakkal a kanalakat és villákat, ami az egészségre nem ártalmas. Hagyjuk megszáradni őket.

Majd pedig akasztgassuk egymás mellé a konyhai kiegészítőket a falra, úgy, hogy a közel azonos színek ne kerüljenek közvetlenül egymás szomszédságába – olyan mutatós színkavalkádot varázsolunk a falra, hogy majd” megszólal!

Csodálatosan egyszerű és szép konyhai dekoráció, közben pedig valós használati eszközök gyűjteménye! Élvezzük a jelenlétét!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.