Teázzunk stílusosan: készítsünk kiegészítőket hozzá

A hűvös őszi idő beköszöntével mind gyakrabban kerülnek elő a teásbögrék: egy egyszerűen elkészíthető kiegészítővel kényelmessé és stílusossá varázsolhatjuk a teázás meghitt perceit.

Teázzunk másként!

Őszi délelőttönként – amikor épp nem kaptam semmi elintéznivaló feladatot a szeretteimtől – szeretek ülni a gyerekmentes lakásban és bámulni ki a nappali ablakán, nézni a szomszéd ház kertjében magasra nőtt fák sárguló leveleit, hallgatni a szinte tapintható csendet. Azt is szeretem, ha a gyerekekkel közösen teázunk, ennek nyilván teljesen más a hangulata, de érdekes módon ilyenkor ők is elcsendesednek egy kicsit (talán azért, mert nagyon koncentrálnak arra, nehogy megégessék a nyelvüket… vagy már megégették és a fájdalomtól nem jutnak szóhoz). Ilyenkor mindig van valami finomság is a forró nedűhöz, szóval olyan békebeli a hangulat.

Egyetlen apró probléma szokta megzavarni ezt a már-már idilli jelenetet, amikor idő előtt – még mielőtt jól kiáztak volna – a teafilterek minden előzetes figyelmeztetés nélkül fogják magukat és minden mentési útvonalat elvágva, belecsusszanak a gyerekek bögréibe. Ilyenkor aztán van minden: kapkodás és ügyetlenkedés a bögrék fölött, hogyan is vadásszák ki a forró vízből a lehető leggyorsabban a filtereket és a végükön lógó papírokat, mielőtt ez utóbbiak végleg feloldódnának a mézzel és citrommal kevert teában. Amúgy a gyerekek egész jól szoktak szórakozni e tevékenység közben, én meg inkább nem. Ezért aztán utánanéztem, hogyan akadályozhatnám meg a legegyszerűbb módon, hogy a renitens teafilterek egy-egy szabotázsakció keretében önkényesen maguk után rántsák a teából való kiemelésükre szolgáló kis madzagot és papírnégyzetet.

teafiltertartodiy

Teafiltertartó pillangó egyszerűen

Hozzávalók

teafilter-pillango

Elkészítés

  • nyomtassuk ki a sablont egy keményebb tartású papírlapra
  • díszítsük a pillangókat kedvünk szerint (mindkét oldalát is kidíszíthetjük, vagy akár mintás papírra is nyomtathatjuk a sablont, ha ahhoz van kedvünk)
  • vágjuk körbe a sablont
  • hajtsuk félbe a pillangót, majd vágjuk ki a középen lévő szív alakú mintát is
  • fektessük a hajtás vonalára a teafilter kis madzagját és tegyük a bögrénk szélére a pillangót (a pillangóforma megakadályozza, hogy a papírnégyzet belecsússzon a teába)

Tipp

  • ha valakinek még ez sem elég, akkor járjon el a következőképpen: vágja le a papírnégyzetet a teafilter zsinórjának a végéről, fúrjon egy kis lukat a pillangóra a szív alakú kivágás fölé, vezesse át rajta egy tű segítségével a zsinórt, csomózza meg a végét, majd akassza a bögre szélére a pillangót (ha több teafiltert is átváltoztatunk e módon, majd visszarakjuk őket az eredeti teadobozba és díszesen becsomagoljuk, nagyon szép, egyedi ajándékot készíthetünk szeretteinknek, akik biztosan hálásak lesznek az egyszerű, a teázást kényelmessé és stílusossá tevő ötletért)

 

Forrás: Mom with Five