Tavaszi napéjegyenlőség borult idővel és széllel

Délen és keleten erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, másutt vékonyabb, szakadozott felhőzet várható. A Tiszántúlon és Borsod térségében hószállingózás, havazás is valószínű, egyre kisebb területen.

Az északnyugati, nyugati szelet élénk, a Dunántúl északi felén és a főváros környékén erős lökések kísérik. Néhol hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

2018. március 20. 17 óra 15 perckor megkezdődik a csillagászati tavasz, ekkor következik be ugyanis a napéjegyenlőség. A dátum nem tévedés, a tankönyvek ugyan március 21-re datálják az eseményt, mely azonban éppen úgy eshet március 20-ra, mint 21-re.

Forrás: https://napidoktor.hu/index