Tárolóhely, ahol csak kell – 10 trükk helybővítésre

Sokaknak lehet ismerős az érzés: bárcsak lenne még egy kis hely a lakásban! Ritkán gondolunk arra, hogy könnyen plusz tárolóhelyet készíthetünk egy-egy kiegészítőre, vagy praktikusan átalakíthatunk egy bútort. Lássunk néhány hasznos ötletet!

A helyszűke nem kevés otthonban okoz gondot. Mivel már nincs hová tenni a dolgokat, sokszor többet kell értük szaladgálni, nincsenek kéznél, vagy éppen csúnyán mutatnak a szekrény tetején, hiszen aligha van más lehetőség elrakni őket az útból.

Néhány remek tippel azonban akár kiegészítők, bútorok módosításával is teremthetünk tárolóhelyet. Lássuk a népszerű ötleteket!

1.Tároló a tükör alatt: egy fali tükör mindenhová elfér – miért ne csatlakozna hozzá egy többrekeszes tárolóhely? Kitűnően elfér benne a kulcs, a levél, a számla, a szöszt leszedő eszköz, sőt ha fogantyúk vannak rajta, a táskát is rá lehet akasztani.

2.Guruló fiókok: ezek segítségével az ágy alá bármikor betolhatók a szabadon heverő holmik, akár sürgősen is, ha jön valaki.

3.Vászon kosarak: mutatósak, hangulatosak bármely otthonos szobában. A játékoktól kezdve az apróságokig bármit belerakhatunk, s beállíthatjuk a helyiség sarkába. Tárolóhely, vagy inkább gyűjtő alkalmatosság, amely egyben dekoratív is.

4.Mutatós fadobozok: hasonló funkciót töltenek be, mint a kosár vagy a görgős fiók, de nem baj, ha látszik, amit benne tartunk. Játékoknak tökéletes a belül kedves anyaggal borított, kívül pedig akár felirattal is díszített fadoboz, melyet polcra tehetünk, de a padlón sem mutat rosszul.

5.Függő tárolóhely apróságoknak: konyhába remek, de bármely helyiségben hasznát vehetjük. A lényege, hogy két tetszőleges színre festett deszkát szerelünk a falra, amelyekre fogantyúk kerülnek. Ezekre pedig könnyedén felakaszthatjuk a műanyag tárolókosárkákat. Bármilyen apróság elpakolható a szem elől.

6.Fűszertartók: egyszerű szögekkel csodákat művelhetünk. A falra egymástól egyforma távolságra verjünk be 6 darab szöget. A fűszeres üvegek tetejét tekerjük körbe dróttal, majd csináljunk a drótnak hurkot és ennél fogva akasszuk a szögre a tartókat.

7.PVC cipőtároló: kitűnő tárolóhely alakítható ki nagyobb méretű, műanyag gurigákból. Bármennyit egymás mellé, illetve fölé rögzíthetünk, egy-egy vagy egy pár lábbeli elfér bennük. Ráadásul remekül átlátható ez a tároló!

8.Fali tárolók: akár könyveket is berakhatunk az egyszerűen kivitelezhető, falra szerelt fa tárolóba. A mutatós, bútorok vagy a fal színéhez igazítható tárolóhely afféle csukottabb polcként szolgál, ahová akár el is rejthetők a tárgyak a szem elől.

9.Kismama-sarok: a pelenkázó fölé célszerű olyan, lyukasztott fémlapot szerelni, amelyre bármit felaggathatunk, hogy a kezünk ügyében legyen: akár külön fémtárolót is a popsitörlőkkel. Használjuk úgy, mint a konyhai megfelelőjét!

10.Konzervdobozok tárolóhelyként: végül, de nem utolsósorban – ha rendet szeretnénk, érdemes az ollókat, tollakat, tűzőgépet és hasonló kisebb tárgyakat már elhasznált, de kimosott és akár kifestett, díszített konzervdobozokban összesíteni, melyek egymás mellé pakolva mutatós dekorációként hatnak a szobában.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php