Tai Chi a szabadban

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság tagjai az ország több városában, a szabadban is gyakorolják a tai chit egészségük megőrzése és javítása mellett azzal a céllal, hogy minél többen megismerkedhessenek ezzel az ősi kínai mozgásformával.

Akiknek fontos egészségük megőrzése, illetve javítása, és szeretnék kellemes, nem megerőltető, a testet-lelket megújító mozgásforma gyakorlásával eltölteni szabadidejüket, kiváló lehetőség a Taoista Tai Chi™.

A Társaság legnagyobb szabadtéri programja, az Awareness Day. Az alapító Moy Lin Shin mester kezdeményezése nyomán, ez az esemény az elmúlt közel ötven évben nemzetközi rendezvénysorozattá nőtte ki magát, amelynek keretében 26 országban, több ezer fő részvételével tartanak nyilvános bemutatókat.

A hazánkban is egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül a Taoista Tai Chiabból a szempontból különleges, hogy a hangsúlyt teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi. Jótékony hatása kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és az egyensúlyérzék javítására, az erő és a rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére, és a kiegyensúlyozott, jó közérzet kialakítására.

A 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészséges és fiatalabb korosztályok is számos kihívással találkozhatnak a mozgás során.

 

A bemutatók időpontjai és helyszínei:

  • Augusztus 16. Sopron, 18.00-19.00 – Mária-szobor
  • Augusztus 19. Eger, 9.00-10.00 – Széchenyi utca, Kepes Központ előtti tér

                                             10.00-11.00 – Eszterházy tér

  • Szeptember 2Budapest, 16.30-17.30 – Margitsziget, szökőkút

A rendezvényeken a látogatók megtekinthetik a 108 lépésből álló Taoista Tai Chi™ sorozatot, valamint tájékozódhatnak a mozgásforma egészségre gyakorolt hatásairól. A bemutatókon a részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel vár a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság!

További információ:

www.taoistataichi.hu

fb.com/taoistataichi

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.