Szerencsére egyre ritkább az ittas vezetés

Idén a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Magyar Vöröskereszttel együttműködve indította Ésszel iszom programját a Dreher Sörgyárak. Az évek óta sikeresen működő programjait kibővítve, idén a nyári melegben, a fürdőzés közben való felelős alkoholfogyasztásra, valamint az ittas vezetés veszélyeire helyezik a hangsúlyt. A hétvégén megtartott közös akció keretén belül 316 józan sofőrt jutalmaztak ízesített alkoholmentes sörrel a közúti ellenőrzés alatt.

A vállalat nemzetközi szinten elkötelezett a kulturált és felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése mellett, az Ésszel iszom program elsődleges célja pedig a felnőtt magyar társadalom szemléletformálása. A nyár beköszöntével a strandokon és a sportesemények alatt egyaránt megnövekszik az alkoholfogyasztók száma, ezért a kampány Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat programját támogatva, és erre rácsatlakozva igyekszik minél több ember számára eljuttatni az üzenetet. 12 Balaton-parti település 18 strandján, július 1. és augusztus 20. között közel 10.000 embert elérve adnak tájékoztatást egy közös kiadványban a felelőségteljes alkoholfogyasztásról.

Sokan nem tudják, hogy hol mérték, nincsenek tisztában az alkoholfogyasztás alapvető szabályaival, az ahhoz tartozó felelősséggel. A túlzott vagy felelőtlen alkoholfogyasztás, ami negatív szociális vagy egészségügyi következményekkel járhat. sajnos Magyarországon is jelen van. „A felelős alkoholfogyasztás azt jelenti, hogy tisztában vagyok vele, mikor, hol, mit és mennyit ihatok. Tudom azt, hogy felelős vagyok – saját magamért és a környezetért -, és ennek megfelelően viselkedem. Programunkkal az egyéni felelősség középpontba állításával kívánjuk felhívni a figyelmet a tudatos és felelős alkoholfogyasztás kérdésére” – mondta el Szederkényi Zita a Dreher Sörgyárak. vállalati kapcsolatok vezetője.

Rendordegi együttmukodes_2

A nyár beköszöntével a strandokon és a sportesemények alatt egyaránt megnövekszik az alkoholfogyasztók száma, ezért a Dreher Sörgyárak Zrt. a Magyar Vöröskereszt 10 alkalommal megrendezett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) programját támogatva indítja el az Ésszel iszom program idei kampányát. A szolgálat idén 12 Balaton-parti település 18 strandján folyik, ahol több mint 300 önkéntes végez elsősegélynyújtó szolgálathoz július 1. és augusztus 20. között és nyújtanak segítségeket ittas fürdőzőknek is. A vállalat egy közös kiadványban ad tájékoztatást a felelősségteljes alkoholfogyasztásról.

Az Ésszel iszom program különös hangsúlyt fektet az ittas vezetés veszélyeire is. A túlzott alkoholfogyasztás sok esetben a közlekedési balesetek okozója, valamint erőszakos cselekmények kiváltó oka is. A mozgalmas nyári fesztiválidőszakban a BESZ program alatt a vállalat újra közös akciót indít a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Az intenzív közúti ellenőrzések alkalmával a józan sofőröket egy-egy doboz ízesített D24 alkoholmentes itallal jutalmazzák.

Az ittas vezetés az egész társadalmat érintő probléma, ezért különösen örülök annak, hogy az ország vezető sörgyártója  a zászlajára tűzte a probléma kezelését és idén újra együtt léphettünk fel a közös ügy érdekében. A hétvégi balatonfüredi közúti ellenőrzés során 316 alkoholmentes sör került kiosztásra, és a közös ellenőrzés során két ittas járművezetővel szemben intézkedtünk” – mondta el Bakler Zoltán r.őrgy. a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezető-helyettese.

Rendordegi együttmukodes_1

Magyarország legnagyobb sörgyártójaként kiemelt figyelmet fordítunk az ittas vezetés megelőzésére, és a Rendőrséggel való együttműködés az egyik leghatékonyabb módja a figyelemfelhívásnak. Az akció nagyon jól illeszkedik a vállalat Ésszel iszom programjába, amelynek keretei között a kismamák és a fiatalok alkoholfogyasztása is nagy hangsúlyt kap. Így az ősz folyamán – terveink szerint – a Dr. Simich Ritával és rajta keresztül a védőnőkkel való együttműködésünket is erősítjük” – mondta el Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

Forrás: https://napidoktor.hu/index