Szép tavaszi idő

Egyre több és vastagabb fátyolfelhő szűrheti a napsütést, sőt délutántól a Dunántúlon, estétől pedig már keletebbre is sokfelé erősen felhős lesz az ég.

A délután második felétől a délnyugati megyékben helyenként kialakulhat zápor. Napközben többfelé megélénkül, a Baja-Győr vonalban időnként megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföldön néhol 2, 7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között valószínű.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja továbbra is sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A kőris, a nyár, a gyertyán, a zöldjuhar (Acer negundo), valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes tartományban alakul, bár helyenként magas is lehet. A fűz virágpora továbbra is alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem az éger, a mogyoró, valamint a szil pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu