Szép, napos, frontmentes időnk lesz

Túlnyomóan derült idő várható, legfeljebb a délkeleti megyékben számíthatunk kevés gomolyfelhőre. Csapadék nem lesz.

A keleti, északkeleti szelet főként a Dunától keletre kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. Az ÉK-i vidékeken valószínű a hűvösebb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, a magasabb légrétegekben is csak gyenge melegedés zajlik. A sok napsütés jót tesz hangulatunknak, kedélyállapotunknak. D-vitamin készletünket is feltölthetjük. Tartózkodjunk minél több időt a szabadban! Ugyanakkor a sok helyütt erős ultraibolya sugárzás miatt gondoskodjunk bőrünk védelméről!

nyár

Pollenjelentés
Fronthatás nem terheli szervezetünket, a magasabb légrétegekben is csak gyenge melegedés zajlik. A korábbi napokhoz képest mindenképp több napsütésre készülhetünk, mely javítja kedélyállapotunkat. Az élénk-erős északi szél viszont ronthatja hőérzetünket, érdemes ennek megfelelően öltözködni! Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, sőt a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenkoncentrációjuk helyenként már a tüneteket okozó közepes szintet is elérheti. Közepes szintet érhet el még egy-egy helyen a tölgy, valamint a kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja, sőt utóbbiaké helyenként magas is lehet. Előfordulhat még egy-egy szem a nyír és a kőris virágporából is. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja csak lassan emelkedik, egyelőre még az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, a Cladosporium koncentrációja többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet

Forrás: met.hu