Száraz őszi időnk lesz ma

A fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A középső országrészben megélénkülhet az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között várható, de az Északi-középhegység térségében pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a napos, csendes, őszi idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte alacsony marad, a tüneteket okozó szintet valószínűleg már sehol sem éri el. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, elsősorban a pázsitfűfélék, az üröm, a libatopfélék, a csalánfélék valamint az útifű pollenjéből. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Forrás: met.hu