Szagok és egyéb törölköző bajok – 6 tipp a megoldáshoz!

Megtörölnénk a kezünket, de az vizes, kellemetlen szagú törölközőt ér. Ugye, milyen ismerős az érzés? Több ilyen is akadhat a törölközők kapcsán, melyeket most egy csapásra megoldhatunk.

Hogyan lehetne a törölközőnk nemcsak tiszta, de puha, szagtalan és természetesen kellően nedvszívó? Minden bizonnyal elgondolkodtunk már ezen nem egyszer, amikor hozzáérve azt tapasztaltuk, hogy tapintása kellemetlen, ráadásul fura szaga is van. Lássuk azt a 6 tippet, mellyel sokkal használhatóbbá és finomabbá varázsolhatjuk a törölközőinket!

1.Furcsa szagot árasztanak

A büdös törölközőt senki sem szereti, különösen egy jól eső zuhanyzás után. Ha törölközőnkre jellemző a kellemetlen szag, próbáljuk olyan meleg vízzel mosni, amilyet még tolerál, hozzáadva 1-2 csésze ecetet. Majd mossuk át újra a rendszeresen használt mosószerrel. Arról is bizonyosodjunk meg, hogy mindig olyan helyre akasztjuk fel őket, ahol használat után kellően tudnak száradni.

2.Nem száradnak meg eléggé

Ez a probléma általában az újabb törölközőket érinti. Ha már négyszer-ötször kimostuk őket, az segít a dolgon – növeli a nedvszívó képességet. A mosás során eltávolítható ugyanis néhány, gyártók által rárakott bevonat, melytől még puhábbnak tűnnek a boltban, de a festék is zavarhatja a törölköző nedvszívó képességét, mely a többszöri mosással orvosolható.

landscape-1427753840-towel-problems-solved-index-3-de

3.A törölközők hullajtják a szálaikat

A gyakori szál-szóródására szintén a mosás a megoldás – ha néhány alkalommal kimossuk őket, a laza szálak eltűnnek.

4.Fakulás

Amennyiben a törölközők élénk színét szeretnénk megtartani, tegyünk ecetet a mosószerbe, amikor első alkalommal mossuk őket. Majd szárítsuk őket a gyártó utasításai szerint.

5.Olyanok, akár a smirgli

Senki sem szereti, ha a frissen mosott testéhez, kezéhez csiszolópapír hatású törölköző ér. Lehet, hogy túlságosan sok mosószert használunk? Ettől nem lesz sokkal tisztább a törölköző! Sőt, ez inkább hozzájárulhat a durva érzéshez, valamint több baktérium szaporodásához idővel. Érdemes az öblítőt minden harmadik-negyedik mosás alkalmával kihagyni, mert gátolhatja a nedvszívó képességet.

6.A törölközők nem elég bolyhosak

A törölköző teljességét, bolyhosságát úgy tudjuk fenntartani, ha kellően felrázzuk, kirázzuk mosás után és mielőtt még szárítjuk – száradást követően is megéri kicsit kirázni őket!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php