Szabadidős kényeztetés: készítsünk fürdőmézet, fürdősót

Érdemes kipróbálni néhány házilag készíthető fürdőkozmetikumot, mert ezek amellett, hogy jót tesznek a bőrnek, illatukkal nyugtatnak is, és amíg elkészítjük ezeket ráhangolódhatunk a pihentető fürdőre…

Fürdőméz

 

A fürdővízbe illóolajat legjobb valamilyen hordozóval bevinni. Ilyen a teljes házi tej (1-2 dl egy kádba) és a méz (1-3 evőkanál 1 kádba). A tej kimondottan a száraz bőrnek jó. A méz a normál bőrnek való, nagyobb mennyiségben szárító hatású, bőrtípustól függetlenül pedig nyugtató.

méz2

Mindig 100%-os tisztaságú természetes illóolajat használjunk. Egy kis befőttes üveget, körülbelül 2 deciliterest töltsünk meg mézzel (akác, vagy vegyes virágmézzel) cseppentsük bele az illóolajokat, majd egy kávéskanállal keverjük addig, míg egyneműnek érezzük. Eleinte szinte úszni fog a méz tetején az olaj. A keverés hatására opálossá, buborékossá válik. Pár nap után teljesen „összeérik” a fürdőmézünk.

Levendulás fürdősó

Hozzávalók: 3 evőkanál tengeri só, 1 evőkanál szódabikarbóna, 3 evőkanál szárított levendula, 1 evőkanál szárított zsályalevél, 1 evőkanál szárított kamillavirág, 15 csepp levendula illóolaj, tönköly korpa, vagy zab korpa. Mindezt keverjük jól össze, és tegyük a fürdővízhez!

levendula só

 

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.