Sütőtöktorta recept

A sütőtök téli időszak méltán egyik legnépszerűbb zöldsége. De azon kívül, hogy rendkívül finom, számos jótékony hatással bír.

Kanadai sütőtöktorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 5 dl liszt
  • 2 db tojás
  • 5-6 evőkanál hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 5 dl sült, áttört sütőtök
  • 3,5 dl kemény tejszínhab
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál fehér cukor
  • só őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szerecsendió

sutotok

Elkészítés

A hideg vajat a liszttel, sóval összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vizet, és linzertésztához hasonló tésztát készítünk belőle. Hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük. (A tészta mélyhűtőben lefagyasztható.)

sutotokos_muffin_480

Az elkészült tésztát 0.5 cm-es vastagságúra nyújtjuk és egy 27 cm-es, kivajazott tortaformát kibélelünk vele. A sütőtököt, a cukrot, és a fűszereket egy nagy tálba tesszük, és jól összekeverjük. Hozzákeverjük az elkevert tojásokat.

A keményre vert tejszint óvatosan beledolgozzuk, majd ezzel a keverékkel töltjük meg a kibélelt tortaformát.

15 percig, 200 C-on sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, kb. 110 fokra és még 45 percig sütjük. Célszerű fogpiszkálóval próbát végezni, ha nem ragad rá. akkor elkészült.

Forrás: https://napidoktor.hu/