Súlyos daganatos betegségből épült fel a Nemzet Szépe

Kis Gabriella büszkén vette át a Nemzet Szépe címmel járó különleges koronát néhány héttel ezelőtt a Grassalkovich-kastélyban. Kevesen tudják azonban, hogy a derékig érő hajú gyönyörű szépségkirálynő néhány évvel ezelőtt még egy súlyos daganatos betegséggel küzdött, amelynek következtében alig tudott lábra állni és a haját is elvesztette.

A Nemzet Szépe címet idén a hamarosan 22. életévét betöltő Kis Gabriella nyerte el. A délvidéki Felsőhegyről származó lány a szegedi Sebészeti Klinikán dolgozik ápolónőként. Szívügye, hogy segítsen az embereken, s habár egyes időszakokban heti 60 órát dolgozik, műtét utáni betegeket ápol, mégis imádja a munkáját.

Gabriella néhány évvel ezelőtt még maga is kórházi kezelésre szorult. C81-es Hodgkin-limfómája volt, ami egy súlyos daganatos megbetegedés.

2011 elején vettem észre, hogy csomók vannak a nyakamon. Nem mentem el orvoshoz egész nyáron, de mikor másodikos középiskolás voltam kezdődő tüdőgyulladással kórházba kerültem, itt mutattam meg a csomókat. Az újvidéki hematológiai osztályra kerültem, ahol mintát vettek a csomókból és kiderült a szörnyű betegség. Sok fájdalmas mellékhatása volt neki, a legrosszabb mikor a térdem fájt és lábra sem tudtam állni. A másik amit nehezen viseltem, az a hajam elvesztése volt. Nehéz ezt egy olyan lánynak megélni, aki épp a tinédzser korát éli, és mint a legtöbb korabeli társam én is bulizni akartam de ehelyett egy csatát kellett megvívnom ezzel a szörnyű dologgal” – mondta Kis Gabriella, aki 2012 nyarán gyógyult meg, s azóta is az a célja, hogy segítsen a hasonló betegségekben szenvedőknek.

Nagyon szeretnék olyan gyermekeken segíteni, akik daganatos betegségben küzdenek. Lelki támaszt szeretnék nekik nyújtani, mert egy olyantól hallani megerősítő mondatokat, aki már átesett egy ilyen megmérettetésen, sokkal nagyobb benyomást kelt bennük, mint olyantól hallani egy olyan mondatot, hogy ‘légy erős’, akinek fogalma sincs arról, hogy miken mennek keresztül ezek a fiatalok” – tette hozzá a Nemzet Szépe szépségverseny győztese.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.