Sok napsütés

A sok napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Több helyen, elsősorban a Dunától keletre és délnyugaton valószínű zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet. Az északnyugati, északi szél helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A déli, kora délutáni órákban többfelé erős lesz az ultraibolya sugárzás, óvjuk bőrünket! A meleg miatt fogyasszunk sok folyadékot!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően közepes marad, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék pollenkoncentrációja emelkedik, egyre többfelé érheti el a magas szintet. Az útifű pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes, a lóromé az alacsony tartományban alakul. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása, pollenjük egyelőre alacsony mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas, de többfelé elérheti a nagyon magas szintet is.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.