Soha többé összetapadó szempillaspirált!

Ismerős lehet az érzés: megveszünk egy remek szempillaspirált, de nem használhatjuk jól sokáig, mert a szálak beletapadnak a festékbe. Van azonban egy trükk arra, hogy ne így legyen.

Egy új szempillaspirált mindig féltve őrzünk, óvatosan használunk, hogy minél tovább hasznát vehessük.

Ám hiába igyekszünk, ha minden alkalommal, amikor belenyomjuk a pálcikát a csőbe, a csomók elkerülhetetlenül szárazabbá válnak. Végül a festéket nem lehet már olyan jól kezelni.

Van-e titkos fegyver, hogy ne száradjon ki és tapadjon össze a szempillaspirál? A jó hír az, hogy igen. Mégpedig egy igen egyszerű módszer.

A szemcseppek. Mulatságosnak tűnhet, de a szempillaspirál kiszáradását könnyedén megelőzhetjük azzal, hogy pár csepp szemcseppet juttatunk a szemfestéket őrző csőbe. Elég kettő vagy négy is. Ezután rázzuk fel a szempillaspirált csukott állapotban és azonnal jobb lesz az állaga.

A hosszú és dús hatású szempillákhoz újra seperc alatt hozzájutunk, mégpedig különösebb erőfeszítés nélkül.

A szempillaspirál állagának javítására alkalmazhatunk még egy egyszerű trükköt. Melegítsünk vizet a tűzhelyen, s a meleg vízbe dobjuk bele a rendesen bezárt szempillaspirált. Hagyjuk benne állni egy ideig, majd vegyük ki és töröljük szárazra.

Ez a megoldás is feljavítja a festék állagát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php