Selyem és bambusz az otthonunkban

Mai napig közkedvelt a lakberendezésben a Távol-Kelet kultúrájának megidézése, amit most akár saját otthonunkban is élvezhetünk, az alábbi “kellék és stílus útmutató” segítségével.

Selyem, porcelán, nemesfák

Az úgynevezett keleti stílus nem egy egységes stílus, hanem ötvözi a különböző keleti kultúrák, országok stílusjegyeit, amiből ötletet merítve otthonunkat egyszerre egzotikussá és titokzatossá tehetjük különböző eszközök, színek és szimbólumok segítségével. A keleti vallások szimbólumaival pedig egyfajta misztikus teret alakíthatunk ki.

tavol-keleti-stilus-2

A keleti stílus használatának egyik fő támpontja, hogy modern vonalú bútorokkal, szellősen rendezik be, a falak fehér vagy tört fehér színűek, a bútorok pedig fekete lakk felületű vagy sötét színű fából készített bútorok.

Ha igazán hagyománytisztelők akarunk lenni, alacsony ülőalkalmatosságot használunk, azaz futonágyon és ülőpárnákon kínálunk helyet vendégeinknek.

A kelet közkedvelt növénye, a bambusz alkalmas tapétának és szőnyegnek egyaránt, valamint a rizspapír segítségével stílusos paravánokat, térelválasztó falakat alakíthatunk ki belőle.

tavol-keleti-stilus

A stílus színösszeállítása attól függ, hogy éppen melyik kultúrát részesítjük előnyben. A fekete, vörös mellett a barna, sötétzöld, ill. harsányabb színek, mint a lila, sárga is szerepelhetnek.

tavol-keleti-stilus3

Jó hír nekünk, európaiaknak, hogy manapság már egyre több üzlet kínál olyan lakberendezési tárgyakat és díszítőelemeket, amelyekkel teljessé tehetjük a keleti stílusban berendezett enteriőrt. A selyem, a porcelán, a bambusz, a kavicsok, valamint a különböző nemesfák (pl. cseresznye) alkalmazása remek tipp a keleti stílusú lakásra vágyóknak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index