Rusztikus fürdőszoba – 5 tipp, amivel rátalálunk!

A rusztikus megjelenésű fürdőszoba jellegzetes hangulatot áraszt – a vonzó, kellemes légkört megvalósíthatjuk a szobák mintájára, de persze fontos tudni, milyen fürdőszobai elemekkel! 

Tetszenek a lakberendezési magazinokban, netán áruházakban, ismerősök otthonában látott rusztikus fürdőrészletek? Amennyiben ilyen hangulatú fürdőszobában gondolkodunk, megváltoztatott elemekkel és részletekkel könnyen elérhetjük. A rusztikus sikk különleges melegséget, meghitt légkört teremt, divatos kombinációja a modern és a történelmi stílusnak.

A melegséget sugárzó semleges színek használatosak benne, elegáns részletekkel – időtlen és egyedi belső teret teremtve. A rusztikus, sikkes fürdőt nem nehéz kialakítani.

A fürdőszoba varázslat: Lássuk, hogyan változtassuk álmaink fürdőszobájává a jelenlegit!

szürke fehér fürdőszoba

A fürdőszoba színsémája

Egy rusztikus stílusú fürdőszoba esetében előszöris meleg földárnyalatokat kell választanunk a színpalettáról. A meghitt hangulatú, rusztikus elemeket sikkes és stílusos részletekkel kombináljuk, hogy igazán látványos belső teret alkossunk.

A rusztikus kovácsoltvas, a meleg barnák, gazdag tölgyfa árnyalatok ugyanúgy kiváló választások, mint egyéb földszínek: ezeket mind kiválaszthatjuk a rusztikus, sikkes fürdőszobához.

Fürdőszobai elemek

Alkalmazzunk meleg árnyalatokat az elemeken is. A meleg hangulatú fémek, így a bronz remekül mutat csaptelep formájában, arról nem beszélve, hogy tökéletesen illeszkedik a rusztikus-sikkes stílushoz. Annak ellenére viszont, hogy ilyen hangulatú fürdőt készítünk, nem muszáj a berendezési tárgyaknak is ilyeneknek lenniük, elég, ha a modern elemeknek enyhén rusztikus hatása van.

modern fürdőszoba

A fürdőszoba világítása: Fények és lámpák

A szinte „ropogós” fehér és az elegáns világítás mindig telitalálat, mely a rusztikus fürdőszoba fém elemeit is remekül kiemeli. A fali akasztók és a lámpák különleges csillogással járulnak hozzá a sikkes eleganciához.

Figyeljünk oda arra, hogy a világítótestek stílusban egyezzenek a fürdőszoba elemeivel – mivel számos érdekes, különleges modell kapható manapság, ez nem jelenthet óriási kihívást.

rusztikus fürdőszoba 1

A tökéletes kád

Miféle kád illik a rusztikus fürdőszoba terébe? Természetesen egy tökéletesen elegáns, fényes, enyhén kifelé hajló lábakon álló darab. Olyan, ami felkelti a figyelmet.

rusztikus fürdőkád

A fürdőszoba hangulata:  kiegészítők 

A megfelelő kiegészítők még hiányozhatnak rusztikus fürdőszobánkba. Milyeneket nézegessünk? A kiegészítők fontosak és igen nagy szerepet is játszanak egy ilyen sikkes fürdőben. Keretezhetik például az ablakot ezüst vagy aranyszínű gyertyatartók. Kerülhetnek a sarkokba fonott kosarak – a szennyestartó is legyen méretes fonott kosár!

rusztikus fürdőszoba2

A törölközők és a textíliák a választott színsémához igazodjanak – a fehér, a kellemes, visszafogott földárnyalatok mindig beválnak. Nagyon mutatós – és helytakarékos – a fa alsó szekrénnyel készült mosdó. A vázába helyezett friss virágokkal tovább növelhetjük a helyiség vonzó légkörét!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.