A rövid napos időszakok mellett ma többnyire felhős lesz az ég

Hajnaltól dél felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet. Napközben a rövid napos időszakok mellett többnyire erősen felhős lesz az ég, délelőtt a Tiszántúlon lehet még vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, majd délután ott is erős lesz a gomolyfelhő-képződés.

Több helyen valószínű zápor, helyenként zivatar, délután keleten egy-egy intenzív zivatar is kialakulhat felhőszakadással. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 26 fok között várható, 24, 26 fok a Tiszántúlon valószínű. 

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, de a magasban felettünk lévő meleg levegő többeknek fejfájást okozhat. Nem pihentető az éjszakai alvásunk, emiatt napközben fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek lehetünk.
Pollenjelentés
Kissé erősödik a pollenterhelés. A platán és a tölgy pollenkoncentrációja jellemzően közepes, bár a tölgyé helyenként magas is lehet. A hétvégén már a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja is többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A kőris, a nyír, a fűz, valamint a ciprus- és a tiszafafélék virágpora leginkább alacsony koncentrációban fordul elő. A kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék pollenje általában közepes-magas, a dió, a fenyőfélék és az ostorfa pollenje pedig alacsony-közepes koncentrációban van jelen. Előfordulhat már egy-egy szem az útifű és a lórom virágporából is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is alacsony, bár helyenként közepes is lehet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.