Rejtélyes bajjal küzd Fésüs Nelly és lánya

Az allergia furcsa dolog, senki sincs tőle biztonságban. Az esetek többségében kideríthető az oka, de Fésüs Nelly és nagyobbik lánya, Csenge esetében egészen titokzatos dolog áll a különös tünetek hátterében.

Időről időre különös tünetekkel küzd Fésüs Nelly és nagyobbik lánya, a bájos Csenge

Hirtelen elborítanak minket a piros kiütések, Csengének még szeme és a szája is bedagad ilyenkor. Nem igazán tudjuk, hogy mire vagyunk ennyire érzékenyek, de az biztos, hogy valami élelmiszerfélére. Nálam úgy 8-10 éves korom körül jelentkezett először az allergiás reakció, Csengénél nagyjából egy éve jelentek meg az első pöttyök. Ilyenkor vény nélkül megvásárolható allergia elleni gyógyszert veszünk be, amitől 20 perc múlva már semmi bajunk” – kezdte a történetet a gyönyörű színésznő, aki lányával együtt szakértőhöz fordult, hogy kiderítse, mi okozza a kellemetlenségeket.

Az Ezüstfény Klinika szakértői csapatában találtunk allergológust, gasztroenterológust és fül-orr-gégészt is, így nem kellett az orvosok között utazgatnunk ahhoz, hogy minden vizsgálatot elvégeztessünk. Mivel a vérvizsgálat nem mutatott ki semmilyen konkrét ételallergiát, és az egyéb orvosi vizsgálatok sem találtak magyarázatot a hirtelen megjelenő kiütésekre, úgy tűnik, hogy ha bizonyos élelmiszerrel úgymond telítődik a szervezetünk, azt így jelzi. Kicsit tartottam attól, hogy valamelyik fűszerre vagyok érzékeny, mert imádom a fűszeres ételeket, de hála az égnek nem ez a probléma oka. Szerencsére nincs szükség komolyan gyógyszerek szedésére, az allergológus véleménye szerint a vény nélkül kapható szerek elegendőek” – tette hozzá a színésznő.

Fotó: TV2

Bátran kipróbál új dolgokat

Bár Nelly a TV2 Ázsia Expressz című műsorával nagy utazást tesz egy olyan környéken, ahol még vizet inni is veszélyes lehet, mégsem tart attól, hogy ott is rátör ételallergiája.

Mivel igen kevés pénzből kell majd gazdálkodnunk, a napi élelmem valószínűleg rizs és hal lesz. Ezekre nem vagyok érzékeny, így nem félek attól, hogy megjelennek a tünetek. De azért viszek magammal allergia elleni gyógyszert, biztos, ami biztos alapon” – árulta el a színésznő, aki a megfelelő szer kiválasztásában is kikérte az Ezüstfény Klinika allergológusának tanácsát.

Lajos sem kivétel

Az allergia azonban nemcsak a színésznőt és nagylányát érinti a családban, hanem kedvesét is, bár Vajtó Lajos egészen máshogy kezeli a helyzetet.

A párom szénanáthás, a tünetei a nyárfa virágzásának idején jelentkeznek, de nem hajlandó foglalkozni az orrfolyásával, egyszerűen nem hajlandó tudomást venni arról, hogy allergiás” – mondta nevetve Fésüs Nelly.

Forrás: Ezüstfény Klinika