Pihenő dzsungel stílusban – Így tervezzük meg a szobánkat!

Az egy adott kultúrával átitatott, jellegzetes hangulatúra tervezett hálószobák igen népszerűek, nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek körében is! Lássuk, hogyan alakíthatunk ki igazi dzsungelt a hálóban?

Nemcsak a keleties hangulatú szobáknak van manapság divatja. Sokan vannak, akik az afrikai, indián vagy egyéb, szintén egy adott kultúrához illeszkedő vagy környezetet imitáló otthonban érzik jól magukat.

Ha például az erdei hangulatot kedveljük, netán a dzsungelt szeretnénk magunk körül érzékelni saját szobánkban, annak is megvan a módja! A hálószoba hangulata akkor jó, ha nyugalmat sugall és relaxációs környezetet teremt.

Egy dzsungel hatású hálószoba leginkább a gyerekeknek lehet nagy álma, de azért akadhat felnőtt is, aki szívesen kipróbálja. Hogyan készítsünk el egy ilyet? Milyen tárgyakra, színekre, anyagokra van szükségünk?

Plants

1.A falak

A falak színének és mintáinak nagy jelentősége van. Ha dzsungeles hatást szeretnénk teremteni, olyan színeket használjunk, mint a palack zöld, mohazöld, barna és krómsárga. Kiemelhetjük a matricákat vagy falfestményeket is, hiszen ezeken elevenednek meg a vadállatok: tigrisek, majmok, zsiráfok, elefántok. Ha ismerünk egy ügyeskezű dekoratőrt, aki megcsinálja a falfestményeket, éljünk a lehetőséggel – ellenkező esetben tökéletes lehet a megfelelő, mesés, állatos tapéta is. Az állatos falborítás mellett a falak magát az erdőt is ábrázolhatják, dús, buja növényzetével.

Vad orchidea színekkel, mint amilyen a tukán piros, szintén elkészülhet a falfestés. A felnőtt állatok helyett bébi tigrisek képei is díszíthetik a falat…

Decorating-the-Walls

2.Bútorok

Egy dzsungel hatású szoba bútorzata is legyen kellően „vad”! Használhatunk leopárd- vagy zebramintás ágytakarókat, függönyöket, kelméket. A lámpák ernyője is lehet állatmintás! A sötét tónusú, fából készült bútorok illenek ide, így például a diószínű vagy rózsafa szekrények, asztalok. Az ágytámla ugyancsak lehet állatmintás. Alkalmazzuk a sárgásbarna, a palack zöld színeket: a tevék és a burjánzó növényzet árnyalatát.

Accessories

3.Növények

Erdei és dzsungel hatású szobából nem hiányozhatnak a növények sem! Ha a szoba nagyméretű, akár pálmafa elültetve is befér, realisztikusabb hatást kelt. A falakra festhetünk dús növényzetet, tele a dzsungelben ismert fákkal, liánokkal.

A trópusi növényeket ne feledjük, ezeket fenntartani sem nehéz. Műliánokat is felakaszthatunk a szobában, a gyerekek élvezni fogják!

Furnishings

4.Kiegészítők

S ha már dzsungel, akkor az állatok egyéb formában sem hiányozhatnak belőle. Plüss oroszlán és plüss zsiráf akad a játékboltokban. De kiegészítők sorát alkalmazhatjuk ahhoz is, hogy élethűbbé varázsoljuk a környezetet: sárgásbarna szőnyeg, művészi műremek – szőtt szőnyeg -, vesszőből készült, rattan kiegészítők mindig vadabb, természetes hatást kölcsönöznek egy helyiségnek!

Forrás: Adrina-napidoktor.hu

Forrás: https://napidoktor.hu/index