Pihenés és szex egy helyen!

Az alvás, mely tevékenységgel életünk egyharmad részét töltjük, kulcsfontosságú napi ritmusunkra, egészségünkre nézve. Mit tehetünk azért, hogy nyugodtan aludjunk, és mire figyeljünk a hálószobában a zavartalan szex érdekében?

Tudjuk, hogy lefekvés előtt kerülni kell a koffeint, nikotint, lakmározást és az aktív testmozgást. Inkább lazítsunk: a zenehallgatás, olvasás, vagy egy forró fürdő jótékonyan hat elalvás előtt. Ha nem tudunk kikapcsolni, másnapi teendőinkről készítsünk listát – azzal, hogy leírjuk, meg fogunk nyugodni. Ne dolgozzunk az ágyban! Csak két dologra használhatjuk: pihenésre és persze szexre.

Ahhoz, hogy kipihentek és energikusak legyünk, szükség van egy megszokott menetrendhez. A legjobb, ha minden nap ugyanabban az időben fekszünk és ébredünk. Az elvesztett alvásmennyiséget a későn kelés helyett inkább koradélutáni szunyókálással pótoljuk.

Jobban alszunk, ha a hálószobánk csendes, sötét és hűvös. A megfelelő hőmérséklet 18 °C, így lefekvés előtt célszerű kiszellőztetni, és megszabadulni mindentől, ami zajt kelthet vagy erős fényt ad.

Elég nagy az ágyunk és kényelmes a matracunk? Ha gyakran ébredünk fájó háttal vagy nyakkal, be kell ruháznunk egy új matracra, vagy kísérletezzünk keményebb párnával.

Végül, jobban mondva először mire kell ügyelnünk reggel? A bevetetlen ágy egészséges – derült ki egy amerikai kutatásból. Ha nem ágyazunk be, az asztmát és allergiát okozó poratkák nem maradnak életben, mert az ágyneműből elpárolog a nedvesség, így a rovarok kiszáradnak és elpusztulnak. Tipp azoknak, akiket zavar a látvány vagy háziállatuk van: szellőztessünk reggel beágyazás előtt, amíg a konyhában vagy fürdőszobában vagyunk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.