Pezsgős dinnyefagyi recept!

Fantasztikus dinnyés fagylalt finom pezsgővel, a felnőttek nyári hűsítésére. A görögdinnye és a száraz pezsgő mellé alig kell még néhány hozzávaló!

Pezsgős dinnyefagyi hozzávalók 6 adaghoz:

  • fél kiló görögdinnye
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 50 ml almalé
  • ½ üveg száraz pezsgő

 

A görögdinnye húsát vágjuk fel kis kockákra, majd egy keverőedénybe keverjük össze a porcukorral, és adjuk hozzá a dinnye levét is.

Fél órára tegyük be a hűtőbe, majd ezután adjuk hozzá az almalevet, és a citromlevet is, és turmixszoljuk össze.

Az így készült folyadékot öntsük a fagylaltgépbe és fagyasszuk kb. 30 percig, ha nincs, ilyen gépünk tegyük a mélyhűtőbe.

A fagyasztás után vegyünk elő szép pezsgős poharakat, öntsük bele a szorbetet és töltsük fel finom pezsgővel, majd jéghidegen tálaljuk.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.