Nyárváró: epres-fehércsokis mousse torta

Nyarat várni a forró sütő előtt nem menő, ilyenkor jönnek jól a pikk-pakk elkészülő sütés nélküli hideg finomságok, mint például a krémesen lágy fehércsokis mousse torta, most szezonzáró eperrel.

Fehércsokis mousse torta

epres mousse torta

Bár a kamra fullon volt, de Legkisebb nagyon ragaszkodott a habverőhöz és az aktív segítségnyújtáshoz, ezért aztán elvetettem az időközben a fejemben toluló desszertcsodákat és maradtam az eredeti elképzelésnél, egy fehércsokis mousse tortánál némi szezonzáró eperrel, amelyet már senkinek nem volt kedve magában megenni, mert kicsit szottyos lett. Szósznak viszont kiváló és a mousse tortához pont az kell.

Fehércsokis mousse torta eperrel

epres mousse torta

Összes idő: 
Mennyiség: 12
Sütés nélküli krémes finomság
Hozzávalók
  • Alaphoz
  • 1 zacskó Győri Édes zabkeksz
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • Fehércsokis réteg
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 2+1,5 dl tejszín
  • 3 db lapzselatin
  • Epres réteg
  • 35 dkg mosott, pucolt, darabolt eper
  • 6 dkg cukor
  • 3 db lapzselatin
  • 2 dl tejszín
Elkészítés
  1. Késes aprítóban morzsoljuk össze a torta alapját adó kekszet, majd adjunk hozzá 7 dkg olvasztott vajat.
  2. Nyomkodjuk bele a vajas kekszet egy 23 cm átmérőjű tortaforma aljába. Tegyük a hűtőbe.
  3. Vízgőz felett olvasszuk fel a fehércsokit 1,5 dl tejszínnel, keverjük csomómentesre, tegyük félre hűlni.
  4. A leírás szerint áztassuk be a zselatinlapokat, majd az előírt idő leteltével adjuk a langyos csokis-tejszínes keverékez.
  5. Verjünk kemény habbá 2 dl tejszínt és óvatosan forgassuk bele a csokis-tejszínes keverékbe.
  6. Vegyük elő a tortaformát és a masszát öntsük a kekszalapra, majd tegyük vissza a hűtőbe minimum fél órára.
  7. Az epret főzzük össze 6 dkg cukorral, majd ha egy kicsit kihűlt, pürésítsük le.
  8. A leírás szerint áztassuk be a zselatinlapokat, majd az előírt idő leteltével adjuk a langyos eperszószhoz.
  9. Verjük kemény habbá a 2 dl tejszínt és óvatosan forgassuk bele az epres keverékbe.
  10. Vegyük elő ismét a tortaformát és öntsük a csokis réteg tetejére az epres-tejszínes masszát.
  11. Tegyük vissza a tortát a hűtőbe min. 5-6 órára (de ha egy egész éjszakát ott hagyjuk, az sem árt neki), majd szeletelhetjük is.
Megjegyzés
Eper helyett más gyümölccsel is kísérletezhetünk: málna, áfonya, szeder, meggy, ribizli vagy ezek keveréke.

epres mousse torta

Forrás: Mom with Five


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.