Nyáriasan meleg idő

A ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a Dunántúl nyugati és déli tájain lehet időnként több a felhő, és délutántól arrafelé elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A keleti szelet sokfelé élénk, a Dunántúl déli felén nagy területen erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A nyárias időben érdemes sokat a szabadban lenni, azonban a déli órák környékén már ajánlott ügyelni az erős UV sugárzásra.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenszórása várhatóan országszerte fokozódik, pollenkoncentrációjuk többfelé – elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén – már elérheti a tüneteket okozó szintet. A kőris és a tölgy pollenje továbbra is többfelé magas koncentrációban lehet jelen. A nyír, a platán, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszezonja hamarosan véget ér, pollenkoncentrációjuk jellemzően már csak alacsony-közepes szintet ér el. A kevésbé jelentős allergének közül helyenként magas koncentrációban lehet jelen a fenyőfélék és az eperfafélék virágpora is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu