Nyárias csúcshőmérséklet, sok napsütéssel

Túlnyomóan napos, nyárias idő várható, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet. Csapadék nem lesz. Napközben a déli, délnyugati szél több helyen megélénkül.

Nyárias, frontmentes idő

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Fronthatással nem kell számolni, kellemes napos, száraz idő ígérkezik. A sokfelé hűvös hajnalt követően hazánk nagy részén nyárias csúcshőmérsékleteket mérhetnek. A viszonylag nagy napi hőingás miatt érdemes rétegesen öltözködnünk, ugyanakkor minél több időt a szabadban töltenünk.

falevelek

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Szombaton napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. Vasárnap nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól a Dunántúlon, estétől másutt is szórványosan valószínű eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. A jövő hét elején a gyakran erősen felhős ég mellett csak rövid napos időszakokra van kilátás, és több helyen várható eső, zápor. Hétfőtől szeles lesz az idő, kedden már többfelé kísérik viharos lökések az északi szelet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején és végén 6 és 12, közte többnyire 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 23, 27 fokról 13, 18 fokig csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. szeptember 28. 15,1 °C +0,2 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 30,6 °C (1932) legalacsonyabb hőmérséklet: 0,4 °C (1931)

Forrás: met.hu