Nyári sláger: grillezett steak friss kukoricasalátával

Könnyed, nyárias főételre vágyunk? A kukoricasalátával szervírozott grillezett steak igazi kedvencünk lehet. Fontos azonban a saláta hozzávalókat azelőtt kikészíteni, hogy a grillezést megkezdjük, így pontosan egyszerre lesz kész minden!

Mint minden évszaknak, a nyárnak is megvannak a kedvenc ételei, amelyek kellően könnyedek, mégis telítőek ahhoz, hogy a meleg időben is jól tudjanak esni.

A grillezett húsok állnak a toplista élén, s természetesen a hozzájuk való saláták.

A grillezett steak kukoricasalátával nemcsak finom és telítő, de kalóriáját tekintve sem számít merényletnek ellenünk. Lássuk, hogyan készül!

Grillezett steak – hozzávalók:

1 evőkanál zúzott fokhagyma; 3 teáskanál extra szűz olívaolaj, elosztva két alkalomra; fél teáskanál só, elosztva; 2 csont nélküli steak, vágva; 5 darab előre hántolt kukorica; 2 közepes paradicsom; 1 kis narancs, vagy piros paprika, kockákra vágva; 2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom; 2 evőkanál vörös borecet.

 

A grillezett steak elkészítése:

Melegítsük fel a grillt.

Vegyítsük össze a fokhagymát, 1 teáskanálnyi olajat és negyed teáskanálnyi sót egy kis tálban. A mixszel a steakek mindkét oldalát dörzsöljük be. Helyezzük a húst és a kukoricát is a grillre.

A grillezett steakeket 2-4 percig süssük oldalanként, közepes hőfokon. Hagyjuk őket állni, míg a kukorica is megfő. Grillezzük a kukoricát mindegyik oldalán, nagyjából 8 percen át. Majd hagyjuk ezt is állni, amíg kellően le nem hűl, hogy megfoghassuk – kb. 5 percig.

Éles kés segítségével a kukoricaszemeket távolítsuk el a szárról. Kombináljuk össze a kukoricát, a paradicsomot és a paprikát egy nagyobb tálban. Keverjük bele a bazsalikomot, az ecetet, valamint a megmaradt 2 teáskanálnyi olajat és ¼ kanálnyi sót.

Szeleteljük fel a grillezett steaket és kínáljuk a friss salátával. Jó étvágyat hozzá!

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.